Sprookjes zijn helemaal mijn ding. Yes ik kan het niet helpen. Niet voor niks drink ik uit een Tinkerbell mok mijn thee en staat er een Rapunzel babydoll in mijn kamer. She is sooo adoring. Disney heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Vroeger hadden we een aantal Disney videobanden. Lang niet van alles, dus keek ik bepaalde films heel vaak terwijl ik andere Disney films pas de laatste jaren heb kunnen bekijken. Een van de films die we wel hadden was Belle en het Beest. Het intro van deze film is sooo amazing. Ik kan de tekst zo’n beetje letterlijk opzeggen. Die mozaïeken, de voorleesstem, de muziek! Dus toen Jaike van Jaike vs de boeken mij tagde voor de Belle en het Beest tag kon ik natuurlijk niet nee zeggen. Dus hierbij: De Belle en het Beest-tag!

Belle
bb-1

De Harry Potter-boeken lees ik keer op keer weer. Ik probeer ze toch elke twee jaar wel weer te herlezen. Ze worden echt nooit saai en ik moet vreselijk lachen steeds om nieuwe dingen die ik ontdek in de boeken. Ik heb dan ook zo’n zin in de nieuw aangekondigde boeken van Rowling! Cursed Child vond ik ook al erg verslavend.

De uitvinder

bb-2

Dit overkomt mij niet zo vaak.. Ik lees namelijk gewoon niet graag boeken buiten mijn genre. Maar als ik een titel moet noemen dan zeg ik Rood van Pierce Brown. Het is namelijk een sciencefiction-novel officieel gezien. Ik vond het alleen lezen als fantasy. Al eerder las ik young adult sciencefiction maar daar werd ik niet perse heel enthousiast van. Rood deed het tegenovergestelde. Dus ik ben nu wel een beetje nieuwsgierig of alle sciencefiction zo intrigerend is.

Gaston

bb-3

Haha nee geen plaatje van Gaston – die staat niet op het mozaïek. Maar wel eentje van de prins in zijn oorspronkelijke staat. Een mooie man, maar een verschrikkelijke persoonlijkheid. En het boek met de verschrikkelijke persoonlijkheid is De ijzerkoning. De boeken uit de Iron Fey-serie zijn echt juweeltjes. Soo pretty. Een van de redenen dat ik ze kocht, want dit kon toch niet slecht zijn? Het viel me echter vies tegen die boeken. Zoals ik al vaker heb betoogd 😉

Het beest

bb-4

‘En hij veranderde in een verschrikkelijk beest.’ Do love this part. Het boek in kwestie is De reiziger van Diana Gabaldon. Mijn moeder had De reiziger-serie al jaren in de kast staan, maar ik had ze nog nooit opgepakt. Waarom niet? Omdat de covers me niet aanspraken. Why not?? Nou ja mijn moeder heeft een hele oude kleureneditie. Which is cool en vreselijk hipster, maar tsja niet heel erg pretty. Het verhaal natuurlijk wel 😉 Binnenkort in deel twee starten!

Het kasteel

bb-5

Robert Jordan’s Wheel of Time. Heb ik geloof ik ook al een paar keer genoemd. Dit is echt een serie die ik wil lezen, maar die ik te groot vind om aan te beginnen. De boeken staan gelukkig allemaal bij mijn moeder, dus het is geen aanschafkwestie. Misschien dat ik met de nieuw hervonden regelmaat in mijn leven er aan kan beginnen!

Lumiére

bb-6

Hai A court of thorns and roses. De liefde van mijn leven, the most amazing series ever. Yes yes yes. Vanaf pagina een was ik hooked. Dus Sarah mag even doorschrijven van mij. De boeken worden ook alleen maar beter. Ja de ACOTAR-boeken hebben mij gegrepen en nooit meer losgelaten. Dus wee als je mij tegenkomt en het nog niet gelezen hebt, want dan zorg ik dat je het leest! Heb je het wel gelezen, dan ook weeeeee! Ik heb namelijk een zeer specifieke mening over dit boek en kan slecht tegen onbegrip over mijn juweeltjes…

Theepot en theekopje

bb-7

Gelukkig zijn er verschillende boeken die me kunnen opvrolijken. Maar ik weet nog heel goed dat Did I mention I love you dat met mij deed. Het boek is gewoon zooo happy. Oké dat misschien niet helemaal, maar ik houd van het meidencliché. En ik heb dat niet zo heel vaak.

Transformatie

bb-8

Hier zijn heel veel personages te noemen: Feyre, Aelin, Jace. Maar ik ga iemand noemen waar ik vandaag aan moest denken en waarvan ik bedacht dat ze zo ondergesneeuwd raakt. Ik heb het over Laia uit An ember in the ashes. Ze wordt vaak overschaduwd door Elias, die meer de daadkrachtige is in het verhaal. Laia durft niet zoveel, maar doorstaat wel veel. Ze is eigenlijk schuw, verlegen en bang, maar moet het tegenovergestelde zijn. Ik vind het heel knap dat Tahir in het boek trouw blijft aan het karakter van Laia – niet meer van haar probeert te maken dan ze is – maar dat je Laia tegelijkertijd wel ziet groeien. Bij veel personages kan dit onnatuurlijk overkomen, maar dat is helemaal niet zo in dit geval. Laia heeft dan ook mijn bewondering.

Ik tag

Dat was hem al weer! Zoals gezegd de tag is bedacht door Jaike en graag geef ik hem verder door aan Marjolein van Serendipity Books en de meiden van Bright Blue Books. Veel plezier met invullen! En lieve lezers, deel zeker jullie antwoorden hieronder in de reacties!

Eén reactie:

  1. Bedankt voor de Tag, wat tof! We gaan ervoor zitten! Echt super leuk uitgewerkt. Ik heb weer iets om over na te denken hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *