Stephen King - De eerlijke vinderElke maand interview ik mijn moeder over een boek dat ze gelezen heeft! Vorige maand kwam het er niet van in verband met mijn vakantie naar Thailand, maar deze maand staat er weer een interview voor jullie klaar. Ditmaal vroeg ik Mem de oren van het lijf over het boek De eerlijke vinder van Stephen King. Lees snel verder als je wilt weten wat zij van deze thriller vond.

Dit is het tweede deel in de serie en je las het als zelfstandig boek. Stoorde dit?

Nee absoluut niet, het verhaal is zelfstandig namelijk goed leesbaar. Er zitten twee verhaallijnen in het boek. Twee personen zijn in twee verschillende tijdlijnen gebiologeerd door een boekenserie van een auteur. De een wordt door deze serie negatief beïnvloed en vervalt tot het stelen van de notities van de vervolgdelen van de serie en vermoord hierbij de auteur. De ander wordt geïnspireerd tot interesse in de literatuur en tot het ondersteunen van zijn eigen familie. De personages uit het eerste deel (Mr. Mercedes) komen terug om de personen in dit deel te laten samenkomen. Dit is leuk als je het eerste deel hebt gelezen maar is niet essentieel voor het verhaal. Uiteindelijk voeren beide hoofdpersonages een strijd om de vervolgdelen van de serie in het bezit te krijgen.

Stephen King was niet één van de schrijvers waar je graag een boek van las. Wat zeg je hierover na het lezen van het boek?

Nu wil ik zijn boeken graag weer lezen! Ik las ooit een keer science fiction van hem en dat vond ik niks. Dit boek is goed geschreven, hoewel soms ietwat te cliché. Daarnaast is de vormgeving van het boek met de bloedspetters heel mooi! Het boek zegt echt wauw.

Een thriller vergelijkbaar met?

Patricia Cornwell. De eerlijke vinder is een echte detective thriller en geen spionagethriller zoals de boeken van Baldacci bijvoorbeeld zijn.

Is het een realistische thriller?

Het boek geeft ook een goed inkijkje in de problematieken van Amerika. Het is een boek dat verteld over de consequenties van de economische crisis in Amerika en hoe dit verschillende mensen op verschillende wijzen heeft getroffen en hoe zij er mee om gaan. De eerlijke vinder is zeker geen ver van je bed show. Het zou feitelijk echt gebeurd kunnen zijn.

Wat viel je nog op aan het verhaal?

Het was heel intrigerend hoe de ene persoon negatief werd beïnvloed en de andere positief werd beïnvloed door dezelfde literatuur. Deze twee zijden van een munt zijn interessant om te volgen. En dus heel realistisch tegen de achtergrond die beschreven is.

Waarom zou je dit boek oppakken in de winkel?

Het boek heeft een ontzettend sterke vormgeving – de zijkanten hebben bloedspetters – en de flaptekst is zeer intrigerend. Ik zou het boek niet oppakken omdat het geschreven is door Stephen King maar omdat het een thriller is met een verhaal dat iedereen zal pakken.

Hoeveel sterren geef je dit boek?

★★★★★

Eén reactie:

  1. Wat een leuke insteek, zo’n interview 🙂 Ik ken het. boek zelf niet, maar heb laatst wel Dr. Sleep gelezen (vervolg op The Shining). Al met al een goed boek, maar voorlopig weer even genoeg Stephen King voor mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *