De eindeloze nacht infoToen ik Riders uitlas, moest en zou ik in deel twee van Een wereld zonder hemel beginnen. Eigenlijk had ik de hele tijd tijdens het lezen van Riders het gevoel namelijk dat Rossi’s eerdere serie makkelijker te lezen was. Ok√© de boeken zijn ook wel wat dunner en het is een heel ander verhaal. Om nog maar niet te spreken van de verhaalvorm waarin Riders wordt verteld. Maar ik was gewoon heel nieuwsgierig naar De eindeloze nacht. Dus die pakte ik op en ik genoot meteen weer van het verhaal van Aria en Perry. Ik had geen introductie meer nodig, dit verhaal voert je meteen weer mee.

Het verhaal

Ten eerste laat ik mededelen dat de flaptekst weer eens heel erg misleid. Nee Kirra is geen concurrentie voor Perry, maar ja die twee zijn onzeker. In deel 1 zagen we al dat Perry in een ingewikkelde maatschappij leeft. Dit is alleen maar ingewikkelder geworden nu hij leider van de Getijen is geworden. Zijn relatie met Aria mag niet uitkomen want dat zou de spanning onder zijn mensen uit de hand kunnen laten lopen. Natuurlijk gebeurt dit uiteindelijk ook als Aria wordt vergiftigd. Aria besluit samen met Raas Liv te gaan zoeken en zo maakt de lezer kennis met een ander soort maatschappij. Dat is interessant en tof! Sowieso vind ik de verschillende soorten werkende werelden goed uitgewerkt. Perry moet ondertussen moeilijke beslissingen nemen onder de Getijen.

Liefde & realisme

Wat ik zo gaaf vind aan dit boek is dat het een nieuw concept is waar niet te veel van af geweken wordt. De problemen worden goed en realistisch omschreven. Er is een duidelijk grijs gebied onder de meningen van de verschillende partijen. Maar er zijn ook duidelijk goede daden die gedaan moeten worden. Aria en Perry leveren beide een realistische strijd op psychologisch gebied en natuurlijk op fysiek gebied door de aetherstormen te overleven. Daarnaast liggen de liefdeslijnen in het verhaal er niet driedubbel dik bovenop. Het is gewoon helder en het is aanwezig, maar zoals alles in het boek aanwezig is. Dat Perry Aria zo goed kan ruiken staat op dezelfde hoogte als hoe hij de Getijen leidt. Wat de flaptekst suggereert dat Perry snel zich zou overgeven aan een ander is niet waar. Liefde is gecompliceerd en twijfels zijn erbij natuurlijk, maar mensen geven niet meteen op en wachten op elkaar. Which is nice.

Veronica Rossi - de eindeloze nacht quote

De eindeloze nacht geeft lekker wat ankerpunten voor het slot van het boek. Je leest er zo doorheen en het is werkelijk genieten geblazen met deze serie. De plot is duidelijk en de voortgang in het boek is duidelijk. Geen onnodige passages die niks toevoegen maar het haast zich ook niet voort. Rossi heeft een heerlijke balans met deze boeken gevonden. Hup dus naar het volgende boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *