Ondertussen zijn we twee weken verder met de Hooked on Books leesclub! De hoogste tijd dan ook om jullie te bestoken met de eerste feiten. Deze dertien dames zijn namelijk al flink aan het lezen geweest. Het is ook de hoogste tijd want aankomende zondag komen we bij elkaar om lekker te eten en te discussiƫren over dit pretty boek. Of het boek ons allemaal bevallen is? Met zoveel smaken en meningen kan dat toch bijna niet?

Cijfertjes!

Wanneer je een boek met dertien mensen leest, gaat dat natuurlijk in verschillende tempo’s. Iedereen heeft zijn eigen leven en meer of minder tijd om het boek uit te lezen. Het is dan ook niet vreemd dat sommige van ons het boek nog niet uit hebben. Toch deel ik met jullie al een aantal cijfers. De boeken werden 50/50 in het Nederlands en in het Engels gelezen. De ervaringen oorspronkelijke taal en vertaald boek zijn dan ook lekker in evenwicht. We lazen het boek ook enorm snel uit! Vijf van ons deden er drie tot vijf dagen over en vier van ons hadden minder dan drie dagen nodig! Natuurlijk is dit ook sterk afhankelijk van hoeveel tijd je op een dag leest. Ik heb behoorlijk doorgelezen in het weekend en had zo maar drie dagen nodig.

Discussie

Er was ook al discussie! Wanneer je het boek namelijk uit hebt en je gaat je wat meer in de achtergrond van het boek verdiepen, dan kom je er namelijk onvermijdelijk achter dat het boek een serie wordt! Als je het boek niet gelezen hebt, kun je dan denken: “Nou en? Dat is toch leuk?” Normaal zou ik hier hetzelfde zeggen, maar ik heb het boek wel uit en dan merk je heel erg dat het een standalone is. We hebben hier toch even over moeten praten, want het boek als standalone werd in het algemeen als ‘steengoed’ aangemerkt. Maar als het boek dan in het perspectief van een serie gezet moet worden… dan blijkt toch wel dat het boek iets te compleet is. We vroegen daarom de schrijfster op Twitter wat we hiervan moesten denken en ze antwoordde!

De verklaring voor het gesloten einde en dat het toch een serie is dus, dat The diabolic in eerste instantie een standalone zou zijn. Vermoedelijk is er door het succes van het boek besloten om de serie uit te breiden. De reacties hierop uit de groep zijn gemengd. Aan de ene kant kunnen we geen genoeg krijgen van de hoofdpersonages, aan de andere kant de kwaliteit van de uitwerking van de serie moet nog blijken!

Tijdelijke conclusie

De sterren aantallen die we gaven houd ik nog even geheim. Niet iedereen heeft het boek namelijk nog gelezen. Morgen deel ik met jullie mijn recensie van The diabolic! Ik zal dan ook doorverwijzen naar de andere recensies die al geschreven zijn over het boek. Ben jij ondertussen al nieuwsgierig naar dit boek?

 

2 reacties:

  1. Ik vind het stom dat het een serie gaat worden. Meh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *