Het is al een tijdje geleden dat ik een Filling my Fanthirst schreef, maar nu ik verslaafd ben aan de Lunar-chronicles moest en zou ik er weer een doen. Afgelopen weekend heb ik lekker gechilled met mijn lieve kat Chum en besloot ik om drie Cinderellafilms te (her)kijken. Lekker knuffelen en heerlijk genieten was het. Voor jullie zet ik mijn favoriete Cinderella interpretaties op een rijtje! Er zijn natuurlijk heel veel films over dit sprookje gemaakt. In deze FmF beperk ik me tot de films die een andere (moderne) interpretatie geeft op het sprookje. Dus de Disney animated versie en de nieuwe Disney real-life interpretation doen niet mee. Ik deel met jullie alle ontzettend slechte trailers met de belofte dat de films veel beter zijn 😉

1: A cinderella story

Deze film is mijn all time favorite. Hillary Duff speelt Sam, die probeert te ontsnappen aan haar leven met een boze stiefmoeder en twee stiefzussen. Ze zet daarvoor in op een studie op Princeton (waar alle prinsessen studeren!) en praat daarover met haar internet dreamboy. Dit is een highschool interpretatie van het sprookje. Geen muziek, geen zang, een gewoon meisje en een gewone jongen die gebukt gaan onder de druk van hun familie. Deze film vind ik het meest realistische van de films die hier genoemd worden. Daarnaast is de ‘kikker’-scene echt een klassieker. Chad Michael Murray is echt om bij weg te kwijlen en de prinsessenjurk van Sam idem dito! Een must see voor alle ’90 girls!

2. Ella Enchanted

Het enige sprookje-sprookje in deze lijst is de film met in de hoofdrol Anna Hathaway. Het mooie van deze film is dat het alle cliché’s van sprookjes vloert, terwijl het zelf ook een sprookje is! Er zit een goede dosis humor in deze film, alle muziek is een interpretatie van klassiekers which I like en de verhaallijn is origineel ondanks dat het een Cinderella interpretatie is. Ik kijk deze film zeg maar jaarlijks en hij gaat nooit vervelen. Don’t go breaking my heart!

3.  If the shoe fits

Na het succes van A cinderella story moesten er natuurlijk meer films komen. Daaruit voort komen de nummers 3, 5 en 6 in deze lijst. Alle drie zijn ze anders, maar leuk! In If the shoe fits kunnen rijke families een plek kopen op een resort waar ze gaan spelen in een musical met de bekende popster Reed West. Tessa gaat mee als manusje van alles voor haar stiefzusters. Het leuke aan deze film is dat de musical in kwestie Cinderella is. Het is dus een interpretatie in een interpretatie! De stiefzusters en moeder zijn hierin werkelijk hilarisch. Ook Tessa die zich verkleedt als een meisje uit Londen heeft een geweldig accent. Ik heb meerdere keren dubbel gelegen tijdens deze film. Het enige wat ik niet leuk vond, was de vreselijk potentieuze hipster dans aan het begin van de film, die alle volgende films ook hebben.

4. Rags

Deze Nickledeon-interpretatie van de film heeft allemaal bekende televisiesterren. Ik ben nog steeds verliefd op zowel Drake Bell als ook Avan Jogia, dus ja dat deed het hem al. Maar daar bovenop is dit een genderswap-film! Charlie zit opgescheept met zijn stiefvader en broers. Hij doet niets liever dan zingen en probeert door op straat op te treden geld bijeen te sparen om zijn moeders verkochte piano terug te verdienen. Hij loopt dan de bekende popster Kadee Worth tegen het lijf, die met haar eigen fake relatie met Finn (Ava Jogia) en gedwongen imago strijd. Het is leuk om in deze film twee verhaallijnen te volgen. Persoonlijk vind ik Finn echt hilarisch. De rol is echt totaal over de top. De film heeft oog voor detail met posters en tijdschriften die het nepstelletje volgt. Deze film kijk je voornamelijk voor de acteurs en daardoor is hij extra leuk!

5. Another Cinderella movie

Selena Gomez speelt hierin de Cinderellarol. Het is de eerste film die ik zag waarin Assepoester verliefd wordt op de popster. Een zeer vermakelijke film waarin Selena bewijst zeer goed te kunnen dansen. De stiefmoeder wordt gespeeld door Jane Lynch die je waarschijnlijk wel kent als de coach uit Glee. Het maakt een geweldige match in elk geval! Hoewel ik nooit zo ondersteboven ben geraakt van Selena, is dit wel echt een leuke film. En eentje die je niet mag missen in je Cinderella marathon!

6. Once upon a song

De laatste film van deze lijst is Once upon a song! De liedjes in deze film zijn heel erg verslavend en een aantal scenes zijn echt wel cringe worthie. Deze Cinderella heeft het zeer zwaar. Ook deze film begint met een zeer potentieuze hipster dans, die ik niet bij de rest vind passen. De andere dansen zijn wel ontzettend goed en leuk. Zo zit hier een Bollywood influence in, which I liked! Ook het feit dat Cinder in deze film een stiefbroertje heeft, vond ik erg leuk. Luke Morgan heeft me daarnaast vanaf zijn eerste blik echt totaal veroverd! Ditmaal volgen we Katie die ontzettend goed kan zingen en kennis maakt met de zoon van een bekende muziekproducer die een talentenshow organiseert. Vreemd genoeg heeft deze film geen trailer… Ja erg vreemd. Daarom voor jullie een van de leukste scenes uit de film!

Welke film is jouw favoriet? Vertel het me in een reactie!

2 reacties:

  1. Knap dat je het 3 films achter elkaar volhoudt, dat vind ik toch net iets teveel van het goede 🙂
    Ik mis Ever After in je lijstje, maar uit bovenstaande vind ik Ella Enchanted zeker de beste kort gevolgd door A Cinderellay Story.

    • Ever after is volgens mij een verfilming van het originele sprookje naar mijn weten en geen herinterpretatie in een andere setting. Dus vandaar staat hij er niet in! Het is ook al heel lang geleden dat ik die zag (als klein meisje volgens mij), dus durf daar ook geen uitlating op dit moment over te doen haha

      Leuk dat je dezelfde films goed vond ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *