HP 1Een aantal weken geleden werd ik getagd voor de Harry Potter Book and Movie Tag van Kwante! Ik ben hier ontzettend blij mee want ik ben een mega Harry Potter-fan. Serieus liefde! Dat hebben jullie vast al gemerkt in de kleine blogs die ik schreef over de readathon waar ik aan meedoe. Ik ben dus super gelukkig en ga met jullie de vragen doorlopen van deze tag.

– De rechten van alle afbeeldingen die horen bij deze tag liggen bij Kwante van Kwanteinwonderland

HP 2

Deel vijf: Harry Potter en de Orde van de Feniks. Niet alleen gebeurt er veel in dit boek ook gaat Harry een zeer emotionele ontwikkeling door. Ik vind dit ontzettend realistisch geschreven en leefde dan ook erg mee met zijn emoties. Daarnaast is dit het boek waarin de Strijders van Perkamentus in het leven worden geroepen en ik ben heel erg voorstander van alles wat met opstand te maken heeft.

HP 3

Confession: ik vind de films niet zo leuk. Ik heb ze regelmatig gezien maar vergeet ze steeds.. Echt alles blijft me bij van de boeken maar die films.. die pakken me niet. Ik ga voor film drie: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, omdat ik de haarlengte van de personages daarin het beste vindt šŸ˜‰

HP 4

Dat verandert wel eens maar het gaat altijd tussen deel een of deel twee. Ik ben nu ergens halverwege deel twee blijven steken en daarom dat deze even wat hoger staat dan deel een. Waarom? Omdat alles nog heel erg in opbouw is en de schrijfstijl nog erg kinderlijk is. Rowling laat je echt meegroeien met de personages maar dat maakt het wel dat ik de latere boeken sterker vind.

HP 5

Dat is dus moeilijk oordelen omdat ik ze zo snel vergeet. Bij deel een heb ik nog wel wat jeugdsentiment, dus dan ga ik voor deel twee.. Harry Potter and the Chamber of Secrets

HP 6Diverse scenes maar degene waardoor ik echt niet meer kon lezen van het snotteren was uit boek zeven: Harry Potter en de relieken der dood. Op het moment dat Harry het verhaal van Sneep in de hersenpan te weten komt en zijn eigen lot zich ontvouwt en hij richting het bos loopt. Het hele stuk alleen maar tranen.

HP 7

Verandert ook wel bij tijd en wijle. Ik lees de laatste tijd veel over hoe Ginny voor de films toch wel verandert is dus dat heeft voor mij haar weer in de spotlight gebracht. Ze kan echter niet op tegen Loena Leeflang die voor altijd een plek in mijn hart heeft gekregen. Loena doet alles op haar eigen manier en zorgt ervoor dat ze zichzelf blijft. Ze is het buitenbeentje en van Ravenklauw. Ja Loena is mijn heldin.

HP 8

Toevallig teken ik mijn patronus nu voor de readathon. Jullie kunnen op instagram een eerste sketch vinden. De meeste tests zeggen een Feniks, maar ik vind die tests zo voorspelbaar en irritant. Ik ben dus uit gegaan van mijn innerlijke gevoel – al vind ik de Feniks super gaaf. Mijn patronus is een gigantische wilde kat met lange haren en vlammetjes rond de oren. De argumentatie vinden jullie in een volgende blog waar ik jullie ook het eindresultaat van de sketch van mijn patronus laat zien!

HP 9

Het enige wijze antwoord is de onzichtbaarheidsmantel dus ik kies die! Lees de boeken maar er op na waarom je beter niet voor de andere twee kan kiezen! En gewoon omdat ik het wil zeggen: ik vind de verfilming van het verhaal van de Relieken echt geweldig. Ontzettend mooie sketch en natuurlijk een prachtig verhaal.

HP 10

Ik zei het al: Ravenklauw!!! Ik heb naar mijn idee veel eigenschappen van Ravenklauw zoals hardwerkend en leergierig zijn. In tests zijn er al verschillende antwoorden uitgekomen. Ooit bij een eerste test zat ik bij Zwadderich en bij de laatste die ik nam bij Huffelpuf! Verbazingwekkend toch wel omdat ik meestal ingedeeld wordt bij Ravenklauw of Griffoendor. Naar mijn eigen idee ben ik voornamelijk een Ravenklauw met een paar eigenschappen van Griffoendor. Bij online tests is het natuurlijk altijd een beetje willekeurig en afhankelijk van je stemming waar je terecht komt. Maar als ik mijn eigenschappen zo zie, ben ik wel overtuigd van het blauw in mijn hart!

HP 11

Albus Perkamentus. Zijn wijsheid is ongeƫvenaard en ik zou denk ik veel van deze man kunnen leren. Zowel in zijn bescheidenheid als in zijn onmetelijke kennis en nuchterheid die hij hierbij heeft. Ik zou het een eer vinden.

HP 12

Zoeker of jager. Ik zou denk ik een Ginny zijn in dit aspect met talenten voor zoeker maar door omstandigheden voornamelijk jager zijn. Ik ben trouwens helemaal niet handig met ballen dus ik weet niet of dit perse een sport voor mij zou zijn. Laat mij maar wedstrijdracen of bezemdansen.

HP 13

Ja. Ik heb heel veel respect voor J. K. Rowling en hoe ze de losse eindjes aan elkaar heeft geknoopt. Ik ben ook blij dat ze het heeft aangedurfd om tragische keuzes te maken. Alles kwam echt bijeen en ik ben blij dat het zo is geƫindigd hoe het geƫindigd is. Dan ga ik mezelf nu weer verzwelgen in het trauma dat ik ervan heb gekregen.

HP 14

Veel maar zoals jullie al gemerkt hebben daarin voornamelijk de boeken. De boeken gaven me een stuk zelfvertrouwen. De latere delen waren de eerste boeken die ik in het Engels las. De boeken brachten me aan het denken en hebben me ontwikkeld. Ze lieten me lachen en waren er voor me als ik even niks anders had. Het was een gedeelde liefde tussen mij en mijn moeder en hoewel we het toen er niet zo over hadden vond ik dat ontzettend fijn. Ik heb in stilte gewacht op mijn Zweinstein-brief en mijn kans op ontsnapping uit deze wereld. Helaas moesten de boeken die taak voor me vervullen. Ik ben blij dat ze zijn geschreven en dat ik ervan heb mogen genieten en nog steeds regelmatig van geniet.

Dat waren de vragen weer! Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! Dus doe je best en laat het me weten in de reacties.

Graag nomineer ik voor deze tag:

Lisa van Leave no story behind

Marielle van Duntax

2 reacties:

  1. Shit… ik heb de boeken nog nooit gelezen en de films maar half gekeken Ik wil hem wel invullen, maar ik heb dus eigenlijk nergens antwoord op. Haha, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *