Mason CrossElke maand zal ik een interview houden met ‘mem’: mijn moeder. Zij zal daarin haar mening geven over een boek dat zij die maand las. Deze maand gaat het over het debuut van Mason Cross Het Jachtseizoen.

Welk boek heb je deze maand gelezen?

Het Jachtseizoen van Mason Cross

Wat waren je gedachten over het boek toen je het in handen kreeg?

De achterkant van het boek beloofde een vlot te lezen boek. Ik verwachtte een leuk en goed plot. Op het omslag stond eeen verwzijging naar *****sterrenthriller.com. Dan denk je toch, dit moet een intrigerend boek zijn. Het Jachtseizoen moet een mooi en spannend boek zijn.

Hoe bevielen de eerste hoofdstukken je?

Het was een redelijk bekend plot. Een uitbraak van gevangenen. Dit concept wordt nog wel vaker gebruikt. Het eerste hoofdstuk was wel interessant. Het hoofdpersonage Carter Blake werd neergezet vanuit de ik-persoon. Cross vertelt het verhaal helder en vlot, maar al gauw vond ik het boek redelijk voorspelbaar worden. Het idee van het vinden van personen die niet gevonden willen worden werd niet echt uitgewerkt. Hoe komt de hoofdpersoon aan zijn contacten en waar haalt hij zijn informatie vandaan? Dat wordt niet duidelijk.

Het boek wordt verkondigd als beter dan Lee Child, wat denk jij daarvan?

Ik ken Lee Child zijn boeken niet. Maar vergeleken met andere thriller schrijvers vind ik dit boek niet vernieuwend, uitdagend of bijzonder. Ik zou van hem geen tweede boek lezen.

Wat miste dit boek? En wat zou het wel een goed boek maken?

Het verhaal werd te makkelijk verteld, dus een verdieping van hoe hij dingen doet zou het interessanter maken. Een betere uitwerking van hoe hij te werk gaat zou helpen. Op een gegeven moment klopt Carter Blake aan bij de Russen. Maar hoe weet hij überhaupt dat hij daar moet wezen? Hoe komt hij met ze in contact? Het blijft te vaag en onduidelijk en daardoor onrealistisch.

Het Jachtseizoen is het eerste boek van Mason Cross, vond je dit een acceptabel debuut? Zit er potentie in zijn schrijfstijl en ideeën?

Er is wel potentie maar het is te oppervlakkig op het moment. Als je niet over het verhaal wilt nadenken en domweg een boek thriller wilt lezen dan heeft het wel wat. Maar als je verder gaat nadenken over het verhaal, dan klopt het verhaal niet.

De spreuk rondom het boek is; ‘Bereid je voor om de hele nacht te lezen’, jouw mening hierover is?

Nee. Het is een makkelijk leesbaar verhaal, maar niet uitdagend spannend. Hier houd jij mij niet voor wakker.

Hoeveel sterren geef jij het boek

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *