Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen hebben meegekregen, zit ik al een tijdje te ploeteren op mijn masterthesis. Het gaat echt best wel de goede kant op, dus maak je geen zorgen ik denk dat ik dit jaar nog kan afstuderen! Omdat ik gisteravond een deadline had waarin ik mijn theoretische basis moest inleveren, heb ik de afgelopen weken regelmatig in de universiteitsbibliotheek gezeten. En als je daar zo vaak zit, dan leer je nog wel eens dingen! Hierbij een lijstje van vijf dingen die ik heb geleerd tijdens het studeren in de bibliotheek!

1: Je word onderdeel van het nieuws

Freya je moet wel redelijk blijven hey. Waarom is het omdat jij studeert in de bibliotheek opeens landelijk nieuws? Nou de afgelopen week is het nogal regelmatig in het nieuws geweest dat er veel middelbare scholieren die blokken voor hun eindexamens in de universiteitsbibliotheek gaan zitten en daar overlast bezorgen. Ze zouden niet weten dat je in de bibliotheek stil hoort te zijn en ze houden veel studieplekken bezet. Nou dacht ik.. ik heb geen middelbare scholieren in Utrecht gezien hoor! Maar ze zitten er toch echt! Tijdens de lunch liep ik langs veel lege tafeltjes met economie vwo boeken.. Ja hoor ik heb dit nieuws dus met eigen ogen mogen aanschouwen. Nice!

Middelbare studenten

2: De openingsmassa

Ik ben niet echt iemand die vroeg uit mijn bed komt normaal gesproken.. Helemaal niet in het weekend. Toch deed ik dat afgelopen weekend tweemaal en waar kwam ik achter? De bieb opent pas om 10 en niet om 9 in het weekend. Dus als je er om 9 bent dan moet je een café gaan zoeken waar je kunt studeren en die zijn meestal zo vroeg ook nog niet open (9 vroeg?? I wouldn’t say so). Als je dan wel om 10 uur voor de deur staat dan staat daar een giga massa ijverige studenten te wachten totdat de bewaking de deuren open gooit. En dat is toch wel een grappige ervaring. Al die studenten die zo vroeg komen en dan naar binnen sprinten om het beste plekje in de bieb te vinden.. En dan weet je.. jij bent dus ook zo ijverig !

 3: Koffie is duur

De voordelen van de bieb zijn er echt wel! Gratis wi-fi, een printer binnen handbereik, fijnere toiletten dan in mijn studentenhuis het geval is, maar joh de koffie is duur! Natuurlijk neem ik zelf ondertussen mijn broodje mee sinds ik heb gerealiseerd dat lunch hier kopen toch snel aantikt. Maar ik neem niet graag thee of koffie mee.. En het café in de bieb zal dat weten hey! Dus ik betaal me scheel aan de dagelijkse cappuccino die me moet opwarmen en energie geven tijdens de lange uren piekeren over de juiste formuleringen.

Koffie

4: Hygiëne

Als je drie dagen achter elkaar op dezelfde plek in de bibliotheek hebt kunnen zitten en een haar aan het raamkozijn al drie dagen ziet zweven.. dan begin je het wel af te vragen: hoe grondig wordt er schoongemaakt in de bieb? Ik heb de laatste weken veel haren overal zien liggen. De overvolle prullenbakken ’s morgens zijn ook niet al te fijn. Toiletten stinken vaker dan niet. En het stof op de tafels laten wel zien dat er wel eens een doekje over mag.. Ja thuis is toch wel hygiënischer.

5: Boeken?

Bibliotheek = boeken toch? Toch??? Nou ik heb geen enkel boek opengeslagen deze dagen. Nee mijn thesis bestaat volledig uit artikelen. Dus al zit ik dagenlang tussen de boekenkasten met de mooiste wetenschappelijke pareltjes, ik raak ze niet aan. Het mooiste van de bibliotheek neem ik niet in gebruik. Toch wel jammer die digitalisering. Gelukkig zijn de boeken dan nog wel een mooi uitzicht, vooral als het Friese woordenboeken betreft!

Bibliotheek

Heb jij wel eens dagen lang in de bieb gezeten? En heb jij daar ook dingen ‘geleerd’? Let me know! 

2 reacties:

  1. Vorige zomer heb ik drie weken non-stop in universiteitsbibliotheken doorgebracht om mijn masterscriptie te schrijven. Wat ik hier vooral van geleerd heb: niet alles uitstellen tot het laatste moment, want zo ben ik heel wat zonnige dagen misgelopen.

    • Ik hoop dat ik er in de zomer niet zit.. want ik heb nu ook al een aantal dagen zon moeten missen 🙁 Dat is misschien wel het aller vervelendste van daar zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *