Je kent ze wel: de linnen tasjes. Je kon ze al heel lang met grappige teksten bij de Primark halen en sinds de invoering voor het betaalde plastic tasjes systeem zie je ze nog meer! Ook uitgeverijen kwamen met hun linnen tassen met bookish teksten! Het ging zelfs zo ver dat de Metro er een strip over schreef! Ja groter kan het haast niet worden. Op instagram deelde ik met jullie de tassen die ik heb. Nee ik heb er nog nooit een gekocht want ik gebruik bijna nooit linnen tassen als linnen tas. Wie? Hoe? Wat zeg je nou? Ja hoor Freya gebruikt geen linnen tas, als linnen tas op straat. Waar ik ze wel voor gebruik dat vertel ik je hieronder!

Strip linnen tas

1: De wastas

Je kent het wel: je gaat naar je ouders en die vieze sokken en onderbroeken gaan mee om daar te wassen. Of andersom in mijn geval. Ik raak al mijn kleren altijd kwijt bij mijn ouders, dus ik neem ze liever allemaal weer mee naar mijn kamer, zodat ik ze daar veilig kan wassen. Waar vervoer je die in? Jawel in een linnen tas! Super praktisch en het neemt geen extra plek in in mijn weekendtas!

2: De breitas

Als je mij op instagram volgt dan zie je er wel eens een foto van voorbij komen: ik brei! Mijn lieve mem (ja die van de interviews) heeft een wolwinkel en ik zit dan ook graag in het weekend tussen de bolletjes gezellig mee te breien of haken. Hoe vervoer ik al die losse bolletjes, uitgeprinte patronen en centimeters? Nou in een linnen tas in mijn gewone tas! Want ik stop mijn portemonnee niet in de breitas. Ik houd de zaken graag gescheiden.. dus in mijn schoudertas gaat mijn breitas overal mee heen. Zo hebben mijn brei-spullen altijd een vaste plek en hoef ik ze niet van de ene tas in de andere tas te stoppen steeds.

3: De zadeltas

Nee ik doe niet aan paardrijden (I wish!). Ik neem graag een linnen tas mee om mijn zadel mee droog te wrijven of over mijn natte zadel heen te doen. De linnen tassen zijn er erg praktisch voor: ze nemen namelijk veel vocht op. Na de tijd gooi ik ze in de wasmachine en dan heb ik weer een schone tas. Super praktisch!

Linnen tassen

Mijn linnen tassen op deze wijze gebruiken, tsja.. ik vind het ook wel een beetje schandalig. Ze zijn erg leuk immers! Maar eerlijk is eerlijk.. ik vind de tassen niet zo praktisch om als tas te gebruiken. De hengsels zijn mij namelijk te kort om ze over mijn schouder te doen en ik wil graag mijn tas op mijn schouder hangen. Dit is dan toch een wijze waarop ik de boekentassen kan gebruiken. Het is ook de reden dat ik niet zo snel een linnen tas zal kopen, want straks eindigt hij nog als wastas :O

Gebruik jij je linnen tas ook op een onorthodoxe wijze en voel jij je daar dubbel over? Vertel het me in een reactie! 

Eén reactie:

  1. Ik vind het idd ook heerlijke tassen papieren en dergelijke in te bewaren. Ik heb echter alleen maar gratis linnen tassen met stomme print (dus niet bookish), want anders had ik ze misschien ook wel gebruikt voor ‘buitenshuis’. Dan zou punt 3 me misschien zelfs een beetje pijn doen, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *