FreyaHa, bezoeker! Welkom op mijn blog en welkom op het stukje blog dat iets meer over de schrijfster van al deze artikelen verteld.

Ik ben Freya, 24 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Ik lees al sinds ik klein was en mijn moeder me meenam naar de bibliotheek. Als cadeautje voor het slagen voor een zwemdiploma of een goed rapport kreeg ik altijd een boek en blijer kon mijn moeder me hiermee niet maken. Daar stond ik dan voor het boekenrek te sneupen naar de nieuwe Cindy of Balletclub De Zwaantjes. Ja ik was een balletfreak en de balletboekjes stonden vroeger dan ook bij mij op nummer 1! Al snel ontwikkelde ik me en las ik zo’n beetje alles wat los en vast zat. De juffen en meesters gaven het ondertussen maar op om me mee te laten lezen met de rest van de klas, want die was ik ver vooruit. Ik mocht daarom boekjes halen bij de hogere groepen. Lezen zat er dus vroeg in bij mij. In de bibliotheek koos ik voor dik. Mooie kaften en dikke boeken, die gingen met mij mee naar huis. En stilletjes belandde ik daarmee in de fantasy.. want fantasy-boeken zijn meestal de dikste boeken.

Daar begon mijn verzameling van boeken en ik kijk nog elke keer verliefd naar mijn kinderboekenkast als ik thuis bij mijn ouders ben. Jammer genoeg heb ik geen plek om die boekenkast mee naar mijn kamertje in Utrecht te nemen, anders had ik hier al mijn boekjes bij elkaar gehad. Mijn liefde voor boeken heeft altijd bestaan, maar beleefde een grote dip toen ik met mijn bachelor Geschiedenis begon. Ik verbood mezelf namelijk boeken voor mijn plezier te lezen, want ik had nog genoeg andere dingen te lezen (zwaaaaare studiestof). Ik heb dat gemerkt en nog steeds heb ik het gevoel dat ik een giga achterstand aan leesmateriaal in te halen heb. September 2014 begon ik aan mijn master Boekwetenschap en Handschriftenkunde en besloot daarmee een pad te bewandelen dat ik verlaten had. Ik wilde me weer met mijn passie ‘boeken’ bezig houden. Sinterklaas kwam en mijn broer bracht een boek voor me mee Heir of Fire. Mijn studie liet me het gemis van het lezen weer voelen, maar nog steeds voelde ik die morele plicht om niet voor mijn plezier te lezen en het bij studiestof te houden. Toen werd het kerstvakantie en ik opende Maas haar boek… Om daarin al het plezier dat ik ooit in lezen had terug te vinden. En let op: dit was een derde deel in een serie, in het Engels en daarom waren de eerste hoofdstukken totaal onbegrijpelijk, maar toch werd ik meegetrokken! Ik startte een goodreads-account, begon in januari met een vier maanden stage bij Storm Publishers waar ik de marketing afdeling opzette en verdiepte me in Young Adult-boeken en bloggers.

En toen kwamen we aan bij #boektober. Het broeide al een tijd. Als je zoveel met blogs te maken hebt en zo in de wereld van young adult verdiept raakt, dan wil je ook. Ik schrijf al sinds maart 2015 voor Hebban.nl, maar vond dit onbevredigend. Ik wilde ook graag mijn ervaringen in de boekenwereld ergens kwijt zonder dat het massaal verloren zou gaan in de vele posts op Hebban. Daarnaast wilde ik een plek voor mezelf. Ik begon dus de zoektocht naar mijn blognaam en besloot na veel wikken en wegen mijn droomnaam dan maar meteen te kopen. Bookstruck – starstruck by books. Ik geloof dat het niet veel uitleg nodig heeft, maar voor de duidelijkheid mijn favoriete Shakespeare-stuk is Romeo en Julia. Ondertussen heb ik ook stage gelopen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Wederom heb ik veel geleerd en heb ik mogen genieten van het werken met prachtige boeken. Ook mag ik me nu recensent bij Fantasywereld.nl noemen! Ik heb dus genoeg uitdagingen, maar de grootste uitdaging staat nu pal voor de deur: de masterscriptie. Wens me dus succes want de komende maanden duik ik de boeken in!

Tijd dus voor een nieuw avontuur voor mij. Ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten 😉

Liefs,

Freya

Reageren is niet mogelijk