Nu het februari is kijk ik graag even terug op de boeken die ik in januari las. Dat waren er mega veel! Ik bespreek ze kort en zal vertellen wat ik hoop te lezen in februari. Zo krijgen jullie een mooi overzicht van welke boeken mijn interesse hebben op het moment, welke boeken ik las maar nog niet besprak en wat er op mijn leeslijstje staat. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Januari recap

In januari las ik acht boeken! Dat zijn er mega veel en veel meer dan ik vorig jaar januari las. Ik had het geluk om een aantal steengoede boeken in handen te krijgen, waar ik vorig jaar januari een aantal boeken las waar ik niet zo enthousiast van werd. Ik begon de maand met het boek Replica van Lauren Oliver. Dit boek over klonen is zowel in uiterlijk als in inhoud steengoed en beloonde ik met 5 sterren. Omdat ik meedeed aan de leesclub Hooked on Books las ik ook The diabolic, die even verslavend was. Door de matige vertaling beloonde ik het boek met 4 sterren. Sinds mijn stage bij Luitingh-Sijthoff ben ik verslaafd aan de Lockwood-boeken. In januari had ik eindelijk tijd om het derde deel in de serie op te pakken. Naar mijn idee is dit het beste deel uit de serie tot noch toe! Hoewel de recensie nog moet komen, verklap ik jullie nu al dat dit boek 5 sterren zal krijgen! Zoals jullie misschien merken in de lijst is dat ik nog geen recensieboek las. Dat moest natuurlijk wel, dus las ik Girl Online 3. Ondertussen staat de recensie van dit vrolijke jeugdboek op Hebban.

Lunar Chronicles

De serie waarin ik totaal verslaafd raakte deze maand is de Lunar Chronicles. Deel 1 had ik al een tijdje staan en mijn ouders zijn er beide laaiend enthousiast over. Ik besloot onder aanmoediging van Tim van KillingMyDarlings om de boeken op te gaan pakken. Best decision ever. Vanaf de eerste pagina was ik verslaafd. Ik las de vier boeken in no time uit. Ik denk dat ik hier nog een serie-recensie van wil schrijven. Mocht je de serie nog niet gelezen hebben dan zeg ik: nu gaan lezen! Ik heb ontzettend spijt dat ik de boeken nu pas net heb ontdekt.

Vooruitblik

Natuurlijk heb ik alweer een paar boeken klaarliggen die ik wil gaan lezen in februari. Ik ben al in twee boeken begonnen namelijk Nevelen van Avalon en Stars Above. Het eerste boek lees ik voor Fantasywereld. Een jaar of tien geleden las ik het boek al en was ik mega enthousiast. Het boek is net opnieuw uitgebracht door de uitgever en nu lees ik het om te kijken of ik het nog zo goed vind! Stars Above is een verzameling van novella’s rondom de Lunar Chronicles. Omdat Nevelen van Avalon zo dik is, lees ik in de trein deze novella’s want lezen op de e-reader is in dit geval veel handzamer! Mocht ik tijd over hebben lees ik nog Achter het licht voor Hebban en probeer ik Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor te lezen voor de Hooked on Books-leesclub. Een behoorlijke lijst dus! Omdat Nevelen van Avalon 950 pagina’s heeft, ga ik er vanuit dat ik deze maand niet veel zal kunnen lezen. Maar we shall see!

Ben jij blij met wat je in januari gelezen hebt? Welk boek is op dit moment jouw favoriete boek van 2017? Let me know in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *