Lauren Kate - SchuldSchuld
Lauren Kate
ISBN 978 90 003 4789 6
Unieboek/Het Spectrum
★★★★
Reeds verschenen

Lauren Kate vertelt verder. Nadat de Fallen-serie vier jaar geleden werd afgerond bleven er een aantal vragen over. Natuurlijk waren er de korte bundels (Fallen in Love en Engelen in het donker), maar een echte toevoeging bleef uit. Was het ook echt nodig? Ja! Roepen natuurlijk alle Fallen-fans en geluk hadden zij, want dit jaar verscheen SchuldSchuld vertelt het verhaal van Cam, zowel in verleden als toekomstige tijd.

Cam heeft meer tijd in de hel doorgebracht dan goed is voor een engel. Nu is zijn grote liefde Lilith door zijn schuld ook in diezelfde verschrikking terechtgekomen. Cam zet alles op alles om haar te bevrijden. Hij sluit zelfs een pact met Lucifer.
Als het hem lukt om Lilith binnen vijftien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Dan kunnen ze eindelijk aan hun romantische leven samen beginnen. Maar Lucifer heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. En als Cam faalt in zijn missie, wacht er een plekje in de hel speciaal voor hem. Wat is de prijs voor een verbond met de duivel?

Personages

Schuld is in sfeer zeker anders als ook hetzelfde als de rest van de boeken in de Fallen-serie. Kates schrijfstijl pakt je meteen maar zet wel een duidelijk ander personage neer die niet te vergelijken is met de gedachtegang van Luce. Ook de relatie tussen Cam en Lilith is niet hetzelfde als die van Luce en Daniël. Gelukkig maar, want we waren hier niet gekomen voor een herhaling! Cam is echt in zijn wanhopige pogingen om te veranderen, in zijn depressieve gedachten wanneer hij zijn mooie uiterlijk begint te verliezen en sterk in zijn passie voor Lilith. Het is fijn dat Kate zo’n oppervlakkige zwakte aan Cam verbind als narcisme: het maakt het personage echt. Lilith daarentegen is fijn verward. Ze gaat op en neer in de gevoelens voor Cam en maakt echt een persoonlijke ontwikkeling door. Het werd slechts eenmaal onrealistisch dat Lilith weer slecht over Cam dacht door de beïnvloeding van Lucifer.

Lauren Kate - Schuld Quote

Het verhaal

De verhaallijn is strak. Cam heeft vijftien dagen om Lilith voor zich te winnen. In die periode probeert Lucifer het tegenovergestelde te bereiken. Cam moet dus direct tot actie overgaan. De wereld van Lilith die net wat anders is als de onze is gruwelijk genoeg om je de ellende van Lilith bij voor te stellen. Dat de diverse personages in het verhaal ook een duidelijk verhaal meebrachten en niet een stereotype werden is ontzettend fijn. Het geeft het verhaal een diepere laag. Ook dat Cam durft om het ‘laat je zelf niet aan mensen zien’-complex doorbreekt geeft een fijne afwisseling. Dat daarop er geen gesprek plaatsvind over dit gebeuren is dan weer een beetje vreemd. Ik had het broertje van Lilith zeker wat meer praattijd gegund in het verhaal. De afsluiting van het verhaal is snel, misschien iets te snel. Het is wel erg filmisch geschreven en dat is wel fijn in het verhaal. Echte actie (YES!) en echt drama. Hoe het boek dan eindigt is dan weer wat vreemd. Fijn zo’n einde hoor, maar het geeft natuurlijk wel veel vragen.

Conclusie

Dit boek is zeker een toevoeging voor de Fallen-fans. Ook voor mensen die het boek zelfstandig lezen is het een fijn verhaal. Lekker afgerond, lekker bondig. De Fallen-boeken zijn zeker niet essentieel om dit boek te begrijpen, maar geven wel wat meer toelichting natuurlijk. Is dit alles waar Fallen-fans op wachtten. JA! Dus snel aanschaffen die hap als je fan was van de serie.

Ben jij ook super fan van een serie en wacht je op een onverwacht vervolg? Vertel het me in de reacties!

2 reacties:

  1. Ik ken eigenlijk de hele serie nog niet. Klinkt wel goed! Enige nadeel die ik me nu bedenk is dat m’n TBR-lijst dan weer met meerdere boeken aangevuld moet worden :’)

    • Oh dit is echt een klassieker! Mocht er een gaatje in de lijst komen moet je echt kijken of het wat voor je is! Ik weet dat er mensen zijn die het helemaal geen goede serie vinden, maar ik heb hier echt van genoten ^^ TBR-lijstjes blijven wel lang 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *