Een gelukkig nieuwjaar toegewenst lieve lezers! Welkom in 2017! Een jaar waarin er nieuwe boeken uitkomen, meer boeken gelezen kunnen worden en de mogelijkheden nog eindeloos zijn. Een figuurlijke witte lei die we opnieuw kunnen vullen met 365 dagen aan geweldige dingen. Natuurlijk horen daar ook nieuwe doelen bij, hoewel het in mijn geval doelen zijn die ik al langere tijd heb en mee bezig ben, maar bewuster de nadruk op wil leggen. Deze top 5 draait om deze doelen die niet alleen dit keer op boeken van toepassing zijn maar op het leven in het algemeen. Het is het geval dat boeken een integraal onderdeel zijn van het leven, dus ook in mijn top 5 doelen van 2017 komen boeken zeker ook voor!

1: Be true to yourself

Het belangrijkste waar ik me op wil richten, is om meer naar mezelf te luisteren en mezelf te uiten. Ik ben wie ik ben en ik mag zijn wie ik ben. Ik wil beter naar mezelf gaan luisteren en meer gaan voelen wat ik moet doen in plaats van naar mijn verstand te luisteren en iets te doen wat ik niet ben. Ik ga voor zen dit jaar!

2: Gezondheid!

Een belangrijk onderdeel van dit zen zijn, is mijn gezondheid. Ik moet beter leren luisteren naar wat mijn lichaam zegt. Dus dat ga ik doen komend jaar: luisteren. Voorzichtig wil ik weer meer dingen kunnen gaan doen, maar dat moet niet ten koste gaan van mezelf. Dus dit jaar wil ik elke dag stilstaan bij wat ik voel en of ik dingen nog aankan, zodat ik de vermoeidheid voor ga zijn!

3: Boeken lezen voor mijn plezier

Dit zal een bekende zijn voor elke boekblogger. Er komt een tijd dat je gaat merken dat de boeken die je te recenseren krijgt meer een verplichting gaat vinden dan plezier om te lezen. Omdat ik het afgelopen jaar natuurlijk erg druk ben geweest met het afronden van mijn thesis, had ik ook niet veel tijd om te lezen. Daardoor viel de last nog zwaarder. Komend jaar wil ik de eerste prioriteit gaan leggen op het plezier van lezen. Recenseren komt op de tweede plek.

4: Prioriteiten stellen

Deze komt eigenlijk voort uit het vorige. Soms zijn er zoveel dingen op je pad en wil je alles doen, maar kan je simpelweg niet alles doen. Punt 1 en 2 zijn hierin essentieel tijdens het prioriteiten stellen dat ik vaker wil gaan doen. Uiteindelijk is dit mijn leven, dus ik moet de dingen doen die bij mij passen en ik plezier uithaal en waar ik gezond door blijf. Alle andere dingen komen later. Komend jaar zal ik mezelf niet meer overstuur laten maken omdat ik de prioriteiten van een ander boven die van mij zet.

5: Leuke dingen doen!

Ik wil meer gaan doen wat ik leuk vind en daar mijn energie op richten. Dat betekent niet dat ik dat al niet deed, maar soms doe ik dingen niet omdat ik het te veel moeite vind om het te regelen. Dit jaar wil ik vaker zeggen: dat doe ik! Of het nu gaat om een andere stad bezoeken, naar de bioscoop gaan of een taartje gaan eten: ik ga vaker wat leuks doen!

Heb jij al nieuwe doelen voor dit jaar? Of ga je net zoals mij verder waar je gebleven was? Laat het me weten in een reactie!

2 reacties:

  1. Wat een goede voornemens. Beter luisteren naar mijn lijf moet ik zelf ook wat beter leren. Verder ga ik gewoon verder zoals ik al deed. Eind 2016 kwam ik namelijk eindelijk weer in de blog- en leesflow. Dat wil ik zo houden

    • Naar mijn idee is het ook altijd veel beter om verder te gaan met de dingen die je al voor ogen had, dan om grote doelen te maken speciaal voor het volgende jaar en er dan niks mee te doen. Het leven is een proces en doelen in je leven daardoor ook. Ik hoop dat je in die lekkere flow blijft! Ik lees graag je blogs 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *