De nachtmerrie van elke boeklezer is in een leesdip vervallen. Je kent het vast wel: er was een tijd dat je niks liever deed dan lezen, maar op een of andere manier krijg je nu geen enkel boek meer uit. Ook ik ben een paar keer in een heftige leesdip beland en ik wil er geen druk opleggen, maar ik voel dat ik nu weer langzaam in een zak. Er staan namelijk te veel verplichte boeken op mijn lijstje om te lezen en dan is het moeilijk het plezier te behouden. Deze top 5 komt dan ook als geroepen! Ik zal vijf boeken noemen, waarvan ik hoop dat ze mij de komende tijd uit een leesdip zullen houden.

1: A torch against the night

Het eerste deel in deze serie wist me direct te pakken en mee te voeren naar een andere wereld. Ik heb dan ook de hoop hoog staan dat wanneer ik aan het tweede deel begin, ditzelfde gebeurt. Tahir schrijft heel verslavend, waardoor je meteen meegetrokken wordt. De wereldopbouw en brute verhaallijnen die creëert zijn daarnaast fascinerend en origineel. Ik hoor steeds dat dit boek nog beter is dan het eerste deel… Dus dit belooft wat!

2: The sleeper and the spindle

Niets beter om een leesdip te voorkomen dan een kort verhaal. Ik heb het gigantisch mooie prentenboek The sleeper and the spindle van Neil Gaiman nog klaarliggen voor me. Ik heb Gaiman herontdekt en ben nu totaal verslaafd aan zijn boeken. Zo heb ik vorige week Norse mythology van deze schrijver binnengekregen. Zijn boeken gaan vaak vergezeld met de mooiste prenten. Ik verheug me er dan ook op om deze Doornroosje adaptie eindelijk te mogen openen.

3: Heartless

De Lunar-chronicles hebben me totaal verslaafd gemaakt, dus Heartless zou hetzelfde teweeg moeten brengen. Gelukkig heb ik deze beauty klaarliggen. Mocht ik dus in een dip dreigen te vervallen dan pak ik gewoon deze beauty op. 36 uur later zou ik hem uit moeten hebben en weer een happy reader moeten zijn 😉

4: Opgesloten

Om nog even door te gaan op een ander kort verhaal. Maandag noemde ik het boekje Opgesloten van Amy Ewing al. Dit korte verhaal in The lone city-serie vertelt meer over Raven. Het boekje is ontzettend mooi vormgegeven en zo dun, dat je er zeker positieve energie moet kunnen uithalen om de leesdip te kunnen voorkomen. Raven lijkt me zo’n krachtig personage dat je van haar leeskracht zou moeten kunnen krijgen!

5: Nevernight

Dit boek intrigeert me voornamelijk, hoewel ik nog geen idee waar het over gaat. Het lijkt duister en anders te zijn, en dat fascineert me. Nevernight kan daardoor een boek zijn waardoor ik straks in een leesdip verval of juist een boek waar ik ontzettend enthousiast van word… Afwachten geblazen dus.

Wat vond jij van deze selectie boeken? Denk je dat ik hiermee een leesdip kan voorkomen? En heb jij nog boeken die je aan zou raden om die beruchte reading slump mee tegen te gaan? Vertel het me in een reactie! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *