Het is weer tijd voor een top 5! Misschien vraag je je af waarom er afgelopen twee weken geen top 5 lijstjes waren. Dit had de eenvoudige reden dat de onderwerpen van deze weken mij niet echt bevielen. Ik had er gewoonweg niet veel over te zeggen. Een eigen onderwerp verzinnen vind ik nog steeds lastig, dus ik besloot eventjes over te slaan. Het onderwerp van deze week spreekt me natuurlijk wel aan. Fantasy is mijn favoriete genre, dus ditmaal gaat de top 5 geen probleem zijn!

1: Sarah J. Maas

Laat ik maar meteen de olifant in de kamer benoemen. Yes ik ben mega fan van Sarah en haar boeken staan dan ook op nummer 1. bij mij. Eerlijk is eerlijk: ik vind de serie A court of thorns and roses beter dan Throne of glass. Maar dit heeft ook met mijn eigen beleving van de boeken te maken. Ik voel me namelijk zeer betrokken bij de gebeurtenissen en vind de gevoelens die beschreven zijn ultiem realistisch. Daarnaast houd ik van deze duistere maar toch magische fantasysetting. Meer dan genoeg elementen dus om mij ultiem verslaafd te maken.

2: Ontworteld

Fantasyboeken zijn bij mij per definitie een meervoud. Fantasy is een serie. Een standalone? Ja hallo, daarvoor kun je niet genoeg kwijt om een fanatsyverhaal realistisch te maken. Groot was mijn verbazing dan ook toen ik Ontworteld las. Dit boek is een standalone en bevat alle sterke aspecten van een fantasy. Niet voor niks hangt er een grote poster van dit boek aan mijn deur. Ontworteld was betoverend en origineel. Een sprookje als geen ander. Het verhaal heeft het dan ook in zich om een klassieker te worden.

3: Nevelen van Avalon

Over klassiekers gesproken, dan moet ik het natuurlijk over het boek dat mij al anderhalve maand bezighoudt hebben. Ik ben ondertussen bang dat ik jullie heb afgeschrikt om Nevelen van Avalon te gaan lezen. Please wees niet bang! Het boek is echt amazing maar wel tijdsintensief. Ik vind het vooral fijn dat alles goed is uitgewerkt. Het klopt gewoon tot in de details waardoor je je makkelijk kan voorstellen dat het echt is.

4: De reiziger

Ik heb slechts 1 boek uit deze serie nog gelezen, maar I tell you guys: verslavend! Ook dit is een boek waar je veel tijd aan kwijt gaat zijn. Maar ik ben ultiem blij dat ik de tijd erin heb gestoken. De serie vult daarnaast het boek lekker aan!

5: An ember in the ashes

Nog een beetje doorlezen en dan kan ik eindelijk beginnen in het tweede deel van deze serie. Deel 2 zou nog beter dan deel 1 moeten zijn en ik ben daar niet van overtuigd op dit moment. Deel 1 was namelijk ongelofelijk goed, origineel en krachtig. Ik ben blij dat Tahir het heeft aangedurfd om nieuwe paden in dit boek te bewandelen. Een ongelofelijke fantasy in een originele setting.

Natuurlijk kan ik nog veel meer boeken noemen. Denk maar aan Game of Thrones of De wetten van de magie of De elfen. Hoewel ik ook deze boeken goed vond, kies ik er vandaag voor ze niet op te nemen in mijn top 5. Daarnaast vind ik de scheiding fantasy en historische fictie niet scherp. Vaak beschouw ik beide genres tot de fantasy. Misschien binnenkort daarom maar een lijstje met high fantasy en een lijstje met historische fictie!

Welk fantasyboek is jouw favoriet? Vertel het me in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *