Het is dat er elke week een uitleg staat bij de thema’s, want anders had ik dus écht niet geweten wat er met dit thema bedoeld wordt. Gelukkig kan ik het nu toelichten. Het gaat deze week om boeken die je of haat of een totaal liefhebt. De zwart-wit boeken. Er is geen meh mogelijk. Het is een beetje onduidelijk of ik nu alleen de love kant moet noemen, of dat ik gewoon mijn bekendste haat-liefde boeken in de top 5 zet. Ik heb wel het gevoel dat ik vaker soortgelijke top 5’en heb ingevuld. Daarom heb ik ervoor gekozen om zowel liefde als haat-boeken te kiezen, maar allemaal uit het young adult-genre en ook allemaal boeken die ik kort geleden gelezen heb en daarom nog niet eerdergenoemd.

1: Duizend stukjes van jou

Vorig jaar rond deze tijd kwam het eerste boek van deze serie uit. Mensen waren er laaiend enthousiast over, dus ook ik wilde het boek graag lezen. Helaas heb ik nooit begrepen waar het enthousiasme zo vandaan kwam. Ik vond slechts een van de tijdsperiodes waarin Marguerite terecht kwam interessant en leuk. De rest van het verhaal was voor mij gewoon niet leuk genoeg.

2: DIMILY

De Did I mention I love you-serie is er een waar ik veel extremen over hoor. Ik was vorig jaar ontzettend nieuwsgierig ernaar maar tegelijkertijd ook wel ervan overtuigd dat dit geen boek voor mij zou zijn. En wat bleek: dat was het wel! Ik beleef een hele fijne tijd met deze guilty pleasure reads. Het zijn zeker geen perfecte boeken en er staan wel veel plotfouten in. Het is geen moeilijk verhaal en gaat lang voort op hetzelfde probleem. Maar wauw wat kan ik hiervan genieten! Logisch gezien zijn veel mensen het hier niet mee eens. Maar dit boek was een love voor mij!

3: Duizend hoog

Met dit boek ging het mis toen ik gewoon niet over de beschrijving nadacht. Flitsend omslag en futuristische setting. Dat leek me wel iets! Dat het ging om een gossip girl interpretatie dat ook gewoon in het huidige New York had kunnen afspelen, dat had ik dus niet door. Het boek was dus een no go voor mij, terwijl ik er alleen maar positieve dingen tot nu toe over heb gehoord. Dus het zal wel aan mij en mijn verkeerde startpunt te maken hebben. Binnenkort mijn recensie op Fantasywereld!

4: Rebel of the sands

In oktober in Londen werd ik vrijwel gedwongen om dit boek met handtekening te kopen. Eigenlijk heb ik sinds ik af weet van dit boek er een meh gevoel over gehad. De berichten die ik kreeg over dit boek waren ook zeer wisselend en dat vond ik niet erg positief klinken.Daarnaast struikelde ik heel erg over de beschrijving: Het wilde westen meets duizend-en-één-nacht. Om de rillingen van te krijgen. Jak! Maar ik las het boek en was totaal overtuigd! Laat die gekke beschrijving maar vallen. Dit boek heeft mij betoverd! Een heerlijk boek!

5: The mortal instruments

Dan nog een goede oude om deze top 5 mee af te sluiten. Voor de duidelijkheid: tot nu toe heb ik de eerste drie delen gelezen. Van tevoren hoorde ik veel tegenstrijdige berichten erover. De serie heeft een gigantische fanbase, maar ook hoorde ik dat de boeken superslecht geschreven zouden zijn. Een typisch love-hate boekenserie. Ik hoor bij de lovegroep want wauwie! Deze serie was meer dan dat ik gehoopt had. Kom maar op overige zes delen! Ik ga jullie verslinden!

Over welke boeken heb jij een scherpe mening? En merk jij wel eens als je lijstjes maakt dat je niet steeds in het noemen van dezelfde boeken moet verzamelen (mede-bloggers?)? Vertel het me in een reactie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *