Toen ik het thema van deze week zag, had ik heel erg het gevoel dat ik dit onderwerp al vaker heb behandeld. Ik denk dat dat komt omdat je als vanzelf dezelfde boeken gaat herhalen die je bij soortgelijke onderwerpen zou noemen. Ik zal weer proberen om een paar nieuwe boeken te noemen, die ik nog niet eerder heb genoemd. Zo wissel ik wat af en noem ik niet steeds dezelfde boeken! Ik ben benieuwd of jullie dezelfde boeken in gedachten hebben als dat ik heb!

1: Replica

Dit boek staat ver op één dit keer! Replica is mij ontzettend goed bevallen en ik kan hem eenieder aanraden. Een van de redenen dat hij nog niet vaak genoemd wordt, is denk ik omdat het boek nog niet vertaald is. Ik hoop dat dat nog wel gaat gebeuren, want het is echt een beleving. Het omslag is mooi, het concept dat je het boek kan omdraaien en dan een andere verhaallijn kan volgen is gaaf en de plot is om nooit meer over te stoppen met praten. Ik hoop dat veel van jullie het nog gaan oppakken!

2: Captive prince

Ik snap waarom dit boek niet vaak genoemd wordt. Het is slecht te verkrijgen en lang alleen als e-book verkrijgbaar geweest. Daarnaast zijn deze boeken relatief dun. Maar jongens, als je iets wilt lezen dat anders is dan al het andere… pak dit op! Ik houd van deze serie en ben heel blij dat ik nu ook het derde deel eindelijk heb op mijn e-reader. Een van de meest verrassende, gruwelijke en adembenemende series die ik heb gelezen. Niet voor iedereen geschikt, maar als je een beetje open minded ben: zeker lezen.

3: A thousand nights

Oeps ik ga weer in Engelse boeken vervallen. Sorry Nederlandse lezers. Maar ik staarde naar mijn boekenkast en wilde eigenlijk Rebel of the sands hier neer zetten, toen ik moest denken aan dit andere boek dat ik las. A thousand nights is zo anders dan andere boeken die ik las. Het heeft een hele dichterlijke manier van schrijven en het verhaal is heel intrigerend. Het tweede van dit boek is net verschenen (Spindle) en ik kan niet wachten om ook daar mijn handen op te leggen. Ik ken alleen bijna niemand die dit boek ook kent.

4: Een wereld zonder hemel

Hier toch een boek dat in het Nederlands vertaald is. Toevallig kwam ik deze serie weer tegen toen ik een Facebook-boekengroep aan het rondscrollen was. Er werd daar gezegd: ‘Dit boek mag meer waarderingen krijgen.’ En ja! Dat is zo! Oké ik moet het slot nog lezen, maar Rossi schrijft zo fijn en natuurlijk. Daarnaast is het een heel intrigerend concept dat je ook niet los gaat laten als je al meerdere dystopieën hebt gelezen.

5: Cinder

Op vijf dan een serie die waarschijnlijk helemaal niet zo ondergewaardeerd is als dat ik hiermee doe zeggen. Het is alleen dat ik zo ongelofelijk veel spijt heb, dat ik deze boeken niet eerder ben begonnen met lezen. En meestal geef ik dan gewoon het algemene leespubliek de schuld! Dus jongens jullie hebben mij Cinder niet genoeg aangeraden! Serieus wat is dit goed. Ik lees nu de laatste pagina’s van Winter en heb straks 4 boeken in een week gelezen. In een week… Ik zweer je dat dat al heel lang niet is voorgekomen. Meyer schrijft zwaar verslavend en ik wil gewoon nooit meer stoppen met lezen.

Ik heb naar deze top 5 gekeken en lopen twijfelen: moet ik nu niet gewoon een aantal onbekende boeken gaan noemen waar ik dan heel fancy mee kan gaan doen dat iedereen die moet lezen. Ik heb besloten om dat niet te doen. Bovenstaande titels ben je misschien al bekend mee en zijn dan ook niet zo ondergewaardeerd als dat ik misschien doe voorkomen. Ik kan je voornamelijk garanderen dat het steengoede boeken zijn, waar naar mijn mening nog meer aandacht voor moet komen. Hiermee grijp je niet mis, dus ga ze zeker lezen!

Welke boeken zouden volgens jou meer gewaardeerd mogen worden? Vertel het me in een reactie! 

3 reacties:

  1. Captive prince staat echt al heeeel lang op mijn wishlist ja! De voor mij mooie cover was een hele tijd niet te krijgen, dus ik heb de andere cover in mijn wishlist staan. Hoop ze dit jaar zeker nog te kopen en te lezen, want ben er echt heel erg nieuwsgierig naar!
    Ik heb zelf ook een waslijst aan underrated books haha. Heb er onlangs nog 2 posts over geschreven, eentje waarin ik YA boeken behandel en nog eentje waarin ik NA, adult en paranormal romance behandel. Er is nog zoveel moois te ontdekken <3

  2. Amanda hocking – Freek

    Ben er wel fan van. Het is een beetje in de style van Amarican horror story. Een boek die ik wel heel erg aanraad! Alleen is hij niet in het nederlands 🙁 freek = freak maar als je het boek leest snap je waarom de title freek is. Ik dacht eerst ook een drukfouf op de cover. Maar dat is het niet dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *