Het is eind december en dat betekent dat het nieuwe jaar al bijna klaarstaat voor ons! Gisteren kreeg ik mijn kerstpakket met veel lieve woorden van mijn collega’s. Dat maakt alles des te echter. 2016 is bijna voorbij. Gelukkig zijn er nog twee top 5’en te gaan! Deze week behandel ik items uit boeken die ik graag cadeau zou willen geven. De gedachte hierachter is natuurlijk in de trend van Kerst. Het geven aan anderen is immers veel mooier dan het nemen van dingen. Het is er wel een om diep over na te denken, want je moet een ander er wel goed voor kennen. Ik heb besloten het dicht bij huis te houden en voor elk van mijn familieleden een item uit te zoeken.

1: Toverstaf

Natuurlijk staat een toverstaf op nummer 1 en die wil ik graag aan mijn moeder geven. Zo kan ze alles veel sneller voor elkaar krijgen en alle dingen die ze in haar hoofd heeft ook meteen voor elkaar krijgen. De tijd die ze vervolgens over heeft kan ze besteden aan de leuke dingen die ze wil doen. Zoals boek lezen natuurlijk!

2: Bezemsteel

Mijn vader wens ik een bezem toe, zodat hij altijd de wind in zijn ‘haren’ kan voelen als hij ergens naar toegaat. Daarnaast een vader met een bezemsteel is natuurlijk super cool. Ik geef hem graag een Nimbus2000. Ik vind dat de beste bezemsteel want het was Harry’s eerste en het is gewoon een degelijk bezemsteel van topkwaliteit!

3: Draak

Aan mijn broer schenk ik een draak. Natuurlijk een kleine zodat hij hem kan opvoeden! Hopelijk blijft hij ook klein, want ik hoef niet in de buurt te zijn als hij te groot groeit en alles in brand zet. Een draak zoals Saphira uit de Eragon-boeken zou echt amazing zijn. Maar een Norbert(a) is natuurlijk ook top!

4: Tatoo

Dit is misschien een hele vreemde om te zeggen. Maar ik wens mijn oudste zus een tattoo als die van Rhysand en Feyre toe, zodat ze altijd een connectie heeft met haar ware liefde. En oké misschien is een hele getatoeëerde arm niet erg charmant, maar als het iets kleins zou zijn dan denk ik dat heel romantisch is!

5: Alethiometer

Aan mijn jongste zusje schenk ik de alethiometer uit de Gouden Kompas-boeken van Philip Pullman. Hoewel het een uitdaging voor haar zal zijn om ze te lezen, denk ik dat ze het mega interessant zou vinden en dat ze er hoogst interessante dingen mee zou kunnen doen!

Welke items uit boeken zou jij je familie cadeau willen geven? Laat het me weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *