Geen boeken vandaag maar alle andere dingen die ik leuk vind in mijn leven. Toch was de conclusie toen ik mijn lijstje maakte dat veel van mijn leven en de dingen die ik leuk vind, verwikkeld zijn met boeken. Can’t help that, can I? Ik heb streng gefilterd en lever jullie mijn hobby’s, passies en willekeurige dingen in mijn leven waar ik vrolijk van word. Leer mij kennen met de onderstaande lijst!

1: Dansen

Sinds ik een klein meisje was, is dansen mijn hobby en passie. Ik heb mijn hele leven gedanst. Soms intensiever dan op andere momenten. Het is iets dat een fundamenteel onderdeel is van mezelf. Net zoals lezen dat is. Eigenlijk ben ik het dans-boeken-meisje! Afgelopen november merkte ik het weer. Doordat ik bezig was met het afronden van mijn thesis had ik niet de tijd om te dansen. Toen ik in november mijn lessen weer oppakte, begon ik weer te lezen. Ik hoop daarom ook mijn hele leven lang nog te mogen dansen! Onderstaande filmpje is inmiddels drie jaar oud, maar de meest recente goede opname van een dansende mij.

2: Boogschieten

Ik weet niet meer wanneer ik geobsedeerd geraakt bent door bogen, maar ik weet wel dat dit door het lezen is gekomen. Al die elfen en dappere helden die boogschoten waren voor mij de inspiratie om ook te willen boogschieten. Zes jaar geleden ben ik dan ook echt begonnen! Op dit moment schiet ik elke week met mijn volledig houten ruiterboog met matchende quiver en pijlen. Ik ben super blij dat ik deze sport mag beoefenen en vind het een verrijking voor mijn leven!

3: Chum

Sommige dingen zijn voorbestemd en zo denk ik ook over mijn kat Chum. Ik heb iets met oranje katten. Toen ik afgelopen voorjaar op zoek ging naar mijn beste maatje voor het leven had ik dan ook een stiekeme voorkeur voor een oranje kat. Maar je weet hoe dat gaat: terwijl je zoekt, weet je nooit of je een reactie op al jou e-mails terugkrijgt. Gek genoeg was de eerste keer dat ik een reactie terugkreeg, meteen de keer die bepalend was. Eigenlijk was het in een week geregeld dat ik Chum kon komen bekijken en ophalen. Het was liefde op het eerste gezicht. Chum maakt elke dag goed met zijn gekroel en gesnurk. Hij is mijn gesprek van de dag, mijn knuffelkont en grote liefde!

4: Jurken

Deze favoriet is erg materialistisch eigenlijk. Ik eindig met jurken. Jurken zijn voor mij een complex ding. Als kind droeg ik altijd jurken. Ik weet dat er een tijd kwam, waarop ik het niet stoer vond om jurken te dragen. Ik werd me bewust van de mening van andere kindertjes. De jurken gingen dus de kast uit en voortaan deed ik het met een broek! Naarmate ik ouder werd, werd ik me er steeds bewuster van dat ik jurken gewoon leuk vond. Dat ik er zelfvertrouwen van krijg en dat ik ze mooi vind. Toen ik ging studeren nam ik dan ook het besluit om die broeken de kast weer uit te gooien en voortaan alleen iets te dragen waar ik kracht en energie van krijg! Met een jurk aan voel ik mij mooi en mezelf. Dat betekent niet dat ik nooit meer een broek draag, maar wel dat er veel jurken bij mij in de kamer hangen!

5: Bloemen

Veel mensen houden van bloemen en zo ook ik. Het maakt mijn leven net een beetje lichter. Ik kan dan ook niet wachten als straks de eerste krokusjes weer verschijnen! Voor mijn verjaardag kreeg ik tulpen van mijn familie en ik geniet er verschrikkelijk van om er naar te kijken en ze te ruiken. Het is net alsof je een stukje dichter bij de natuur bent door die bloemen in huis. Later als ik een eigen huisje heb, wil ik ook heel graag een tuin vol met bloemen!

Heb jij ook grote passies naast het lezen? Vertel het me in een reactie!

2 reacties:

  1. Als kind liet mijn moeke me veel jurken dragen en in mijn tienerjaren droeg ik uit protest enkel nog broeken. Eigenlijk ben ik dat heel lang blijven doen omdat ik het wel handig vond maar ondertussen draag ik al een kleine twee jaar enkel nog rokjes en jurkjes. Mijn broeken liggen nog steeds in de kast tegen dat ik terug van gedacht zou veranderen maar tot nu toe lijkt dat er niet van te komen.

    Wat passies betreft … naast lezen en bloggen ben ik ook graag creatief bezig. Haken, breien, kruisjessteek, kaartjes maken, nieuwe recepten uitproberen, … Boogschieten vond ik vroeger ook heel leuk maar dat kunnen mijn spieren niet meer aan. Blokfluit spelen is jammer genoeg ook een probleem geworden. Gelukkig lukt Tai Chi doorgaans wel. Dat is immers één van de weinige zaken waarbij ik helemaal tot rust kan komen.

    • Wauw dat zijn toch veel hobby’s! Ik vind breien ook erg leuk, ik ben alleen niet zo snel 😉

      En ja ik heb ook een hoop broeken die ik zelden draag.. Misschien dat het er ooit nog van komt, maar nu lekker vrolijk zijn in jurkjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *