Het is tijd voor een tag! Kayleygh tagde mij om de ‘Mijn meest geliefde en meest gehate heldinnen’-tag in te vullen. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen, dus tadaa hier mijn invulling van de vragen. De afgelopen week ben ik wat druk geweest met van alles en nog wat. Wil je op de hoogte blijven van wat ik allemaal doe? Volg dan ook zeker mijn Instagram! Daar plaats ik regelmatig updates van de boeken die ik lees en de dingen die ik meemaak. Ook plaats ik regelmatig unboxings in mijn story. Genoeg gekletst voor nu, tijd voor de vragen:

Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen?

Deze vraag doet me meteen aan de thee-vragen vraag denken: In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn. Oké ik ga dus voor Feyre. Deze powergirl heeft al veel gemene delers met me, dus me aanpassen aan haar wereld zou me niet erg moeilijk lijken. Daarnaast doe ik een moord om Rhys te mogen zien. Sign me in!

Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?

Gewelddadig is deze zeg! Maar ik ontken het niet… ik heb voor bepaalde boekpersonages zekere haatgevoelens die ik op deze manier best zou kunnen uiten. Zo zou America (Selectie) van mij wel een ongelukje mogen krijgen en ook Meghan (Iron Fey) zou ik dit avontuurtje niet misgunnen. Sorry girls you are out.

Welke heldin laat je volledig koud?

Violet uit The jewel gek genoeg. Ik heb niet echt een band met haar in deel 1 weten te creëren. Het boek is tamelijk boeiend maar toch heeft ze me niet weten te pakken. Wel ben ik geïntrigeerd door haar vriendin Raven. Side note: ik heb net het boek Opgesloten gekocht en ik ben zoooo benieuwd naar deze toevoeging aan het verhaal!

Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?

Ik ga er hier twee noemen. Allereerst Nemesis uit De diabolic. Het boek trok mijn aandacht dus totaal niet toen ik er voor het eerst van hoorde. Pas toen ik het begon te lezen kreeg ik echt een klik met de personages waaronder Nemesis. Ondertussen heeft ze echt wel een plek in mijn hart gekregen. Het verhaal van Nemesis is werkelijk heel speciaal. Daarnaast Gemma uit Replica. Het boek wordt uit twee perspectieven verteld en Gemma schreef ik af. Ze is niet mijn type mens. Ze wist me echter regelrecht verbaasd te doen staan door de ontwikkeling die ze meemaakt. Petje af Gemma.

…En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?

Meghan. Moet ik nog meer over deze zeur vertellen? Tsja jullie kennen mijn mening ondertussen. Meghan uit de Iron Fey is naar mijn idee een veel te zeurderig kind om ooit serieus genomen te worden. Ik vind het nog steeds jammer dat deze mega mooie boeken zo’n personage hebben voortgebracht.

Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?

Net noemde ik Raven al even. Deze vriendin van Violet uit The jewel maakt zo ongelofelijk veel verschrikkelijke dingen mee en blijft toch zich vol verzetten tegen de wereld waarin ze is beland. Ik vind haar fascinerend, krachtig en ongelofelijk moedig. Echt een girl waar ik tegenop kijk.

Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?

De girls uit Throne of Glass. Daarin zou Aelin natuurlijk hartstikke gaaf zijn, maar ik denk dat ik me dood zou lachen ook om de smirky uitspraken van Manon en Lysandra. Ik houd wel van die dubbelzinnige directe houding naar mensen toe. I am taking no shit!

Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?

Serieus welke heldin niet??? Meiden in boeken die blijven twijfelen tussen mannen vind ik echt zwak. Zet dan beide op afstand en neem tijd voor jezelf om je gevoelens op een rijtje te zetten. Het is niet oké om twee jongens aan het lijntje te houden. Ik zal voor Gwenhwyfar gaan uit Nevelen van Avalon die ik nu lees. Haar ontzettend passieve houding maakt haar gedrag bovenal erg irritant.

Een ‘bad-girl’ heldin…

Manon, definitly Manon. Zij is echt de meest gave badass -geen-genade- witch ever. Haar strijd met haar eigen persoonlijkheid, wie ze is en wat ze doet is zeer interessant. Ik vond het heerlijk om te lezen hoe ze gaat twijfelen over haarzelf en toch sterk blijft. Haar liefde voor Abraxos is natuurlijk daarnaast totaal aandoenlijk. (I did not say that.)

Een ‘good girl’ heldin…

Laia uit An ember in the ashes is een mooi voorbeeld van een heel gewoon meisje dat gedwongen wordt om een heldin te worden terwijl ze dat niet is. Ik kan dit heel erg waarderen dat Tahir haar nooit dé heldin heeft gemaakt. Dat is ze natuurlijk wel een beetje, maar ze is voornamelijk gewoon Laia.

Je favoriete heldin

Heel erg voorspelbaar, maar het antwoord is natuurlijk Feyre. Ik houd van haar persoonlijkheid, ontwikkeling en drang om te ontwikkelen. Ze heeft gigantisch veel doorzettingsvermogen en weet moeilijke situaties weer te boven te komen. Ik hoop dat er nog veel boeken over Feyre komen, want she is my girl.

Dat waren de vragen alweer. Ik daag de volgende blogs uit om ook deze tag in te vullen:

Veel plezier! Nog een leuke vraag voor jullie lezers: Welke heldin lijkt het meest op jou? 

2 reacties:

  1. Wat leuk! Ik heb genoten van je antwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *