Wauw dit is echt een goede, want ik ben juist begonnen met het herlezen van een aantal boeken. Het wordt alleen heel moeilijk om ze op een fatsoenlijke volgorde te krijgen!

 1. De brief voor de koningDe brief voor de koning & De geheimen van het wilde woud van Tonke Dragt. Tiuri was mijn eerste liefde. Toevallig doe ik nu ook mee aan een Tonke Dragt leesmarathon. Ik heb Tonke, die vandaag jarig is, bijvoorbeeld een verjaardagskaart gestuurd! Op websites gebruik ik nog steeds veel de naam Lavinia en die naam is afkomstig uit deze boeken.
 2. De gevleugelde kat van Isabel Hoving. Hoving heeft ondertussen nog twee boeken geschreven, maar dit is zeker haar beste. Het verhaal is heel erg diep en ik moet er nog vaak aan denken. Als je dit niet gelezen hebt, dan heb je wat gemist.
 3. De Klif Kronieken van Paul Stewert en Chris Riddell. Serieus heftig verslaafd aan dit! Eigenlijk moet ik dit hierna gaan herlezen. Zo verschrikkelijk gaaf en creatief. De illustraties waren daarnaast ook zo uniek. Werkelijk ik ben later nooit iets vergelijkbaars tegengekomen.
 4. De magische wereld van Chrestomanci van Diana Wynne Jones. Ik heb al eerder naar haar verwezen, maar zij was mijn jeugdheldinschrijfster. Ik herlees op dit moment de Daalmark boeken die ook van haar zijn, en die zijn ook geweldig. De Crestomanci boeken zullen mij ook altijd bij blijven.
 5. Het Noorderlicht-trilogie van Philip Pullman. Je weet wel het Gouden Kompas. Ook hier heb ik het al vaker over gehad.
 6. Juniper, Heksenkind en Colman van Monica Furlong. Lees het: ingewikkeld, magische, vreemd, diep. Heel erg goed.Furlong
 7. Stravaganza van Mary Hoffman. Vooral het eerste deel Stad van Maskers had me betoverd. Ik weet dat ik het vanaf deel vier bergafwaarts vond gaan.
 8. De Arthur boeken van Kevin Crossley-Holland. Heel diep, een beetje traag, maar erg goed. Het is een andere vertelling op de Arthur legende met een vreemde filosofie er nog weer achter. Heel bijzonder. Gatty is binnen deze serie ook een aanrader.
 9. Een Groene Bloem van Floortje Zwigtman. Dit was een eye-opener destijds. Erg diep en hoogstaand. Maar ik denk dat ik voornamelijk onder de indruk was ook van de beschrijving van de tijd. Binnenkort mijn ode aan Zwigtman hier op bookstruck.nl!
 10. Web van Inkt van Cornelia Funke. Ik verzamelde op een gegeven moment Funkes. Had al haar boeken in de kast staan. De dievenbende van Scipio is ook aan te bevelen.

Ik heb er werkelijk nog wel een paar, maar mocht je nog iets willen herlezen. Begin met dit, dan ben je goed op weg!

2 reacties:

 1. Oei uit dit lijstje ken ik enkel de boeken van Tonke Dragt.. en dat terwijl ik als kind toch echt minstens twee keer per week in de bieb te vinden was. Blijkbaar was er toen ook al keuze genoeg 😉

  • Haha ja zeker was er toen veel keuze. Maar ik heb wel een hele selectieve smaak.. + verschillende regio’s is misschien verschillende boeken in de bieb? Ik denk dat je al deze boeken nu nog kan lezen en kan zeggen ‘Wauw wat een top boek’. Mochten ze dan nog verkrijgbaar zijn natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *