Terwijl ik in York zit te genieten van oreo brownies en warme chocolademelk met marshmallows hier voor jullie een lijstje met boeken met een winters sfeertje. Welke boeken lees jij deze winter?

In de ban van de ring

Deze boeken blijven voor mij het ultieme winterse sfeertje uitdragen. Waarom? Twee redenen. Ik las de hele trilogie en de annalen in een week in mijn kerstvakantie heel wat jaartjes geleden. Die hele kerstvakantie stond dan ook in het teken van de trilogie. Daarnaast heb ik ook alle drie de films voor het eerst gekeken tijdens een kerstvakantie. Ik mocht toen daarvoor tot extra laat opblijven. En het liet zo’n indruk achter. Daarom staat deze zeker op nummer één.

OutlanderDe Reiziger

Outlander is toch wel de meeste romantische serie van dit jaar geweest en wat is er beter in de winter dan romantiek om je op te warmen? Zwijmel weg bij Jamey Fraser, terwijl de geschiedenis van Schotland aan je voorbij trekt. Schotland is toch ook best wel winters? In ieder geval is het er koud! Ik begin hopelijk snel aan de serie, waarvan De Reiziger het eerste deel is.

Een frozen hartEen Frozen Hart

Unieboek komt in januari (als het goed is) met een echte guilty pleasure: een boek van Frozen. Het vertelt het verhaal van Anna en Hans uit de film. Eigenlijk ben ik een giga Elsa fan en zag ik het boek liever door hun ogen, maar ik kan desondanks niet wachten totdat ik het boek in handen heb!

Winter is coming

Wat is er beter dan te beginnen aan de ellendig lange serie Game of Thrones als de kerstvakantie toch bijna begint! Ik heb de boeken al gelezen in de zomer, maar de bekende quote ‘Winter is coming..’ vraagt er natuurlijk om om deze boeken in de ijzige koud te lezen. Misschien dat ik er een special uit de serie nog even bij pak.

The Golden Compass

Mijn all time favorite: Het noorderlicht-trilogie! Phillip Pullman schreef echt een hitserie met het Gouden Kompas. Ik moest laatst nog met afgrijzen kijken hoe mijn zusje de boeken één voor één uit mijn boekenkast stal. Maar ja het is zo mooi, dat misgun je toch niemand om te lezen.

Narnia

Ja hoor, pak die goede oude C. S. Lewis boeken er maar bij. Ik heb deel één liggen en ben gek op de films (natuurlijk voornamelijk op Prince Caspian – let me be.. ) maar de boeken zouden ook goed moeten zijn. En die sneeuwkoningin maakt alles winters koud.

The Snow Queen and other winter talesSnow Queen

Ik zag dit boek op facebook voorbij komen en is het geen plaatje! Echt een winters verhaal natuurlijk, maar ik zou dit boek voornamelijk willen hebben om zijn omslag.

Oliver Twist

Winter zonder Dickens is als zomer zonder zon! Tijd dus voor een echte Dickens tranentrekker, zoals Oliver Twist. ‘May I have some more please?’ More books, yes! Uhum. Ook dit boek heb ik al tijden geleden gelezen, maar kerst is natuurlijk de perfecte tijd voor een special edition van het boek! Want zo’n klassieker moet je natuurlijk in een prachtige editie in de kast hebben staan. Oliver Twist niet helemaal je style? Misschien dan toch Nicolas Nickleby pakken.. of A Christmas Carol? Echt het maakt mij niet uit hoor! Als het maar mooi is!

Eindeloos verliefd

Stom genoeg kon ik bij dit lijstje niet stoppen met denken aan de edelsteen-trilogie (die ik stiekem de eindeloos verliefd-serie noem.. het staat toch op de boeken???). De gebonden versies hebben namelijk zulke fijne stoffen omslagen dat het echt een kerstcadeautje lijkt. Romantisch verhaal, tijdreizen, mysteries jep voor mij is het in de pocket. Ik moet echt deel drie eens zien te veroveren…

BestemmingBestemming

De reden dat ik dit boek hierin zet is omdat ik hier net in begonnen ben en het graag even wilde noemen. Aangezien het bijna winter is en ik dit boek lees moet het me wel een winters gevoel gaan geven. En het boek ziet er gewoon als een cadeautje uit! Echt als ik niet beter wist zou ik denken dat het een chicklit zou zijn. Is het niet: het is young adult-fantasy! Ik ga hier zo van genieten!

2 reacties:

  1. Ik ben het helemaal eens met de Noorderlicht boeken, ook een van mijn all-time-favorite series.

  2. Een Frozen hart lijkt me wel een leuk boek, ik heb hier twee kinderen rondlopen die helemaal fan zijn van Anna en Elsa. Inmiddels heb ik ze zelf ook wel in mijn hart gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *