Ja ik doe gewoon mee! Dit was voor mij de ultieme blogdroom: meedoen met de Top Ten Thursday. Geen idee of nog veel blogs hier wat mee doen, maar ik ga proberen dit een vast item te maken tot het einde van dit jaar. Emmy (Zonenmaan.net) heeft immers alle TTT’s voor de rest van het jaar gewoon uitgeschreven. Dus ik mag beginnen met de TTT boekverfilmingen.

Het eerste probleem was natuurlijk bedenken welke boeken er nou verfilmd ook al weer waren. Dan moest ik die boeken zowel gelezen als gezien hebben als film.. Want anders heb je natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal. En dan nog een top 10 maken. Ik heb uiteindelijk maar wikipedia geopend en gezocht naar boekverfilming… en toen bleek dat ik gewoon veel boeken nog niet gelezen heb of films niet gezien heb. Ik kwam ook diverse boekverfilmingen tegen waarvan ik het boek wel had gelezen, maar die ik hier niet in het rijtje wil zetten (De Harry Potter films hebben me nooit kunnen pakken bijvoorbeeld)

  1. Lord of the Rings

Eigenlijk beter dan de boeken.. En dat gebeurt zelden. Iemand zei dit eens tegen me en ik ben het er eigenlijk mee eens. Ik heb twee keer geprobeerd om het boek opnieuw te lezen en twee keer viel me dat tegen. Terwijl toen ik het boek voor het eerst las ik er een week overdeed, maar het wel kon doorlezen.Aragorn

2. The Hunger Games

Ik noem deze als serie, want geen enkele van de verfilmingen vielen me tegen op het moment. Ik vind het vooral mooi dat er veel aandacht aan Snow wordt gegeven.. het maakt dat de films een goede aanvulling zijn op de boeken. Kijk en lees The Hunger Games, dan heb je pas het complete verhaal.


3. Troy

Ja ik las de Illias! En ook diverse makkelijkere te lezen versies van de Illias 😉

Troy

4. The Book Thief

Gelezen voor de film uitkwam en toch aangenaam verrast. Niet in alle aspecten zo goed als het boek, maar zeker mooi gemaakt! Goede cast ook.

5. The Golden Compass

Jullie hebben geen idee hoe groot mijn fandom is over dit boek. En toch vond ik de film goed. Ja er klopten dingen niet, maar de steampunk elementen waren magisch. Ik vind het nog steeds schandalig dat deel 2 nooit verfilmd is. Had graag willen zwijmelen over mijn William.

Lyra

 

6. Romeo en Julia

Het liefst met Leonardo – die is trouw aan de tekst, maar ookShakespeare in Love, dat meer een achtergrond verhaal is, is geweldig.Leonardo

7. Twilight

Ach wat is dat toch met Twilight. Ik houd van Twilight omdat het me als ik me slecht voel makkelijk opvrolijkt. Hetzelfde geldt voor de films. Ik snap de kritiek, maar ik vind Twilight heerlijk om te lezen of te kijken op een treurige zondagmiddag. Ik wil ook die nieuwe editie… just give me! Pretty please.

8. Matilda

Ondertussen ben ik op goodreads aan het zoeken en hier schreeuwde ik een grote ja! Hierbij vind ik ook de film beter dan het boek.

 

Tijd om te spijbelen! Ik ga er twee boeken series bij noemen, die in een serie gemaakt zijn! Ik vind namelijk dat ik te hard moet zoeken nu en series zijn ook films.. toch? toch? Aight, dus hier:

 

9. Game of Thrones

Behoeft geen uitleg toch?

10. Legend of the Seeker

Heb je ooit de wetten van de magie gelezen? Voor mij is dit jaren geleden. Mocht ik de tijd hebben, zou ik het herlezen. Nou goed ik keek Legend of the Seeker een tijd geleden en hoewel het zeker anders is dan de boeken, heb ik me zo verschrikkelijk vermaakt! Zeker aan te bevelen!

Cara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *