Oudjaarsdag en het is weer tijd voor een Top Ten on Thursday. Geheel in het teken van de laatste dag van het oude jaar is het onderwerp ‘Goede blogvoornemens voor 2016’. Laat ik die nu hebben!

Een blog die pas drie maanden bestaat kan nog niet echt een vaste layout hebben. Daarom wil ik in 2016 mijn vaste layout vinden en aanhouden. Hierop wil ik dan al mijn social media ook matchen.

Regelmatig bloggen

Op dit moment schrijf ik soms een aantal blogs op een dag en plan die in en dan schrijf ik een tijdje niet. Graag wil ik dat mijn volgers weten waar ze op aan kunnen en vaste dagen maken waarop er een blog bij mij verschijnt.

TTT - I am wishing

Meer fantasyboeken recenseren

Ik merk dat ik veel young adult-boeken nog steeds lees. Hier zie ik er namelijk meer van voorbij komen en ze zijn sneller uit te lezen dan een fantasy-boek die vaak dikker is en zwaarder te lezen is. Daarom wil ik voortaan eerder een fantasy-boek oppakken in plaats van een young adult.

Meer evenementen bezoeken

Ik was al bij de Julie Kagawa High Tea en ik bezocht al diverse boekenfestijnen. Het komende jaar wil ik echter ook meer evenementen bezoeken waar ik over zou kunnen bloggen. Je kunt me alvast verwachten op YALFest en op Elfia en Castlefest.

Vaste blogstructuur

Blogs zouden eigenlijk volgens een vaste structuur moeten zijn opgebouwd. Ik ben er nog niet aan toe gekomen om een vaste structuur voor mezelf vast te stellen. Dit wil ik dus nog doen. Hierbij denk ik ook aan de wijze waarop ik afbeeldingen in  een blog presenteer. Bij de laatste boekafbeeldingen heb ik dat al gedaan met een achtergrondje. Ik wil ontdekken welke layout ik voortaan ga gebruiken voor de inhoud van mijn blog.

Meer vaste volgers werven

Maar Freya! Je doet het al zo goed en je hebt al veel volgers voor een beginnende blog. Als fanaticus wil ik natuurlijk meer, meer en meer! Dus volg me en vertel iedereen over me! Als beloning zal ik je overstelpen met nieuwtje, feitjes en winacties!!! Houd daarom ook het komende jaar bookstruck.nl in de gaten, want in januari geef ik een winpakket weg!

Snapchat meer gebruiken

Werkelijk waar ik houd van snapchat. Totdat mijn data er elke maand wel heel gauw doorheen ging. Door snapchat. Komend jaar zal er echter wifi in mijn studentenkamer worden geïnstalleerd, dus ik kan veel makkelijker data besparen. Daarmee houd ik data over om jullie life op de hoogte te houden van mijn leven met snapchat!

Contact leggen met uitgeverijen

In mijn blogtips zei ik het al: mail niet zomaar een uitgeverij. Na mijn geplande groei wil ik dat echter wel gaan doen en een vast contact leggen met uitgeverijen om zo samenwerkingen te stimuleren en daarmee interessante artikelen voor jullie te creëren!

Nieuwe uitgeverij vinden

Jammer genoeg stop ik halverwege februari met mijn stage bij Luitingh-Sijthoff. Ik zal dus een andere uitgeverij moeten vinden om mijn passie voor boeken mee te delen. Ik ben op het moment flink op banenjacht, maar allereerst moet ik ook mijn masterscriptie gaan afschrijven. In het komende jaar hoop ik toch een plek te vinden waar vandaan ik jullie gemakkelijk op de hoogte kan houden van al het boekennieuws.

TTT - Read till dawn

Diploma halen

Misschien niet echt een blogvoornemen, maar het heeft indirect zeker invloed. Ik wil mijn masterdiploma in de boekwetenschap halen. Met mijn diploma kan ik niet alleen op banenjacht, maar heb ik ook een bewijs van mijn verstand van boeken (whoop!). Niet dat dit nodig is om over boeken te bloggen, maar het staat toch fancy niet 😉

Heb jij ook goede blogvoornemens of liever boekvoornemens? Ik stel in het nieuwe jaar in ieder geval weer een Reading Challenge op Goodreads in en deze is al ingesteld op Hebban.nl. Afgelopen jaar stond die van Goodreads op dertig boeken, maar ik behaalde dit doel al in september, dus ik had hem opgehoogd naar vijftig. Dit heb ik net niet gehaald. Komend jaar heb ik die van Hebban.nl op vijftig ingesteld en ik zal die van Goodreads net iets hoger zetten. Doe jij ook mee aan de challenges?

 

 

3 reacties:

  1. Meer evenementen bezoeken staat ook op mijn lijstje! Maar die komt morgen pas online ;3

  2. Hoi!
    Ik heb je getagd voor de Coloured Book Tag! Ik hoop dat je het leuk vindt! Voor meer info kun je naar https://rabbitbookz.wordpress.com/2016/01/04/coloured-book-tag/

    Groetjes,
    Jet (RabbitBookz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *