Alweer zo’n leuke Top Ten Thursday. Ditmaal mijn favoriete prinsen en prinsessen. Ik heb weer hard nagedacht en kwam tot de conclusie dat in de meeste boeken die ik heb gelezen niet echt prinsen en prinsessen voorkomen.. Wel ridders en jonkvrouwen.. Ik heb dus een poging gedaan, maar kwam toch snel bij de Disney prinsen en prinsessen uit… Jammer jammer, maar ik vind nog steeds een erg leuke TTT!

  1. Queen of shadowsAelin Ashryver Galathynius: Ze is een koningin en geen prinses.. maar nog niet gekroond in fact, dus ze telt mee! Ik ben giga giga Throne of Glass fan, dus als je mijn nummer 1 keuze niet snapt, ga het gauw lezen!
  2. Aurora/Doornroosje: ze is mijn all time favorite prinses. Waarom? Mijn moeder maakte ooit de Doornroosje jurk voor me.. Ik denk dat dat de verklaring is. Qua uiterlijk lijkt Aurora ook wel op me, misschien dat dat het is.
  3. Rapunzel: Ze stoot Aurora bijna van de troon. De persoonlijkheid van de Dinsney Rapunzel komt erg met mijn eigen persoonlijkheid overeen, vandaar. Daarnaast haar energie.. heerlijk!
  4. Flynn Ryder/Eugene Fitzherbert (spel ik dit goed? – not gonna check) Ja hij mag op vier! Held!
  5. Pocahontas. In fact heb ik het boek over haar gelezen dat geschreven is door haar kleindochter/achter-kleindochter. Het was echt heel interessant. Goed geschreven ook en ze heeft echt bestaan. Ik heb zelfs in mijn bachelor een klein onderzoek naar haar verricht.Haar hele geschiedenis is fascinerend.
  6. Aragorn: son of Arathorn etc. Ook bijna vergeten, maar hij is natuurlijk min of meer ook een prins (meer een koning) and isn’t he lovely. Hij heeft een schitterende geschiedenis!
  7. Richard Cypher: uit de wetten van de magie. Het is echt al tijden geleden dat ik deze boeken heb gelezen, maar hij is een prins (koning meer wederom) en hij komt uit een boek 😉 Ik was toen ik de boeken las heel erg fan van hem, dus hier een plekje in mijn TTT.
  8. Prins Caspian. Dit mag niet.. dit is vals spelen. Prins Caspian uit Narnia.. en nee ik heb de boeken niet gelezen. Maar: I freaking love this guy. Ik heb echt jaren gezwijmeld over hem en ga dat nu even weer doen.. just let me be.. prince caspian
  9. Kennen jullie de boeken van Oran? Ze zijn geschreven door Midori Snyder. Ik las ze heel lang geleden en in mijn zoektocht naar boekprinsessen kwam ik het boek tegen. Ik kan de namen van deze prinsessen niet vinden, maar ik vond de boeken prachtig. Dus op deze manier toch een herinnering aan ze.
  10. Serverus Sneep: dit is heel erg vals spelen wederom, maar hij is de Halfbloed Prins. Ik kan niet zeggen dat hij mijn meest favoriete personage uit de Harry Potter boeken was, maar zijn verhaal heeft me geïntrigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *