Deze Top Ten on Thursday is helemaal in de feestdagen stijl! Er wordt gevraagd welke boeken ik op mijn verlanglijstje heb staan. Nou moet je bedenken dat ik twee verlanglijstjes heb. Eentje die min of meer bekend is en eentje die niet geschreven staat. Ik zal in dit lijstje de boeken noemen die ik echt zou willen hebben, maar niet op mijn verlanglijstje zet omdat ik anders alleen dat boek van de Sint kan krijgen en verder niks.

Sarah J. Maas

Alle hardcovers van Sarah J. Maas. Vorig jaar voor Sinterklaas kreeg ik het boek Heir of fire. Het boek was het derde deel uit de serie Throne of Glass (dit had ik niet door) en heeft mijn leesverslaving geheel terug gebracht. Ik ben dan ook megafan van Sarah. Afgelopen zomer heb ik het e-book van A Court of Thorns and Roses gelezen en ook dit kon ik niet wegleggen. Ik ben dan ook nu vastbesloten om alle hardcovers van haar boeken te hebben. Queen of Shadows kocht ik dit najaar al direct bij verschijning in hardcover. De eerst drie delen van de serie heb ik in paperbacks staan, maar ik moet gewoon echt alles nog eens hebben.Throne of Glass

Harry Potter

Harry Potter Illustrated Edition. Je hebt ze vast wel zien voorbij komen. Ik was sceptisch. Waarom zou dit een toegevoegde waarde zijn? En toen zag ik het boek op de Antwerpen Boekenbeurs en heb ik het ook in kunnen kijken. Het was werkelijk magisch! Dus nu wil ik het ook in mijn kast hebben staan.

Aan de rand van de wereld

Aan de rand van de wereld van Michael Pye. Ook een hardcover en oh zo mooi. Het is iets heel anders dan ik normaal lees. Ik ben historicus en misschien dat het boek daarom zo aanspreekt. Aan de rand van de wereld vertelt het historische verhaal van de mensen die rond de Middeleeuwen aan de Noordzee woonden. Dit zegt Bol.com erover:

Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm. Pye, gerenommeerd historicus en verteller pur sang, laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. Aan de hand van een ontzaglijk aantal bronnen beschrijft hij hun smaken, ziektes, technologie, mode enzovoort. Aan de rand van de wereld is een ronduit magnifiek boek over duizend wervelende jaren.

An Ember in the Ashes

Vuur en As is mooi. An Ember in the Ashes is beter. Ik vertelde hier vorige week al over en ik wil dan ook eigenlijk de hardcover van het boek dat ik op de Antwerpen Boekenbeurs zag.

Sabaa Tahir - An Ember in the Ashes

Outlander

Dit is niet perse het boek, want mijn moeder heeft de boeken en ik heb de paperback nu geleend. Ik wil alleen ze graag voor mezelf of dan toch de dvd voor mezelf hebben. Ik wil urenlang wegzwijmelen bij Jamey. So in love (sorry my sweet boyfriend ^^ )

Special edition van klassiekers

Ken jij die mooie versie van Alice in Wonderland? Die wil ik. En ken je die van Les Miserables? Die wil ik ook. Peter Pan, Dickens, Austen please give me everything in die luxe hardcovers.

Luxe editie - Alice in Wonderland

De naam van de wind

Patrick Rothfuss boek is een regelrechte hit in fantasy land. Ik heb het e-book, maar begon eraan en kon er gewoon niet inkomen deze zomer. Ik denk dat als ik dus in de Nederlandse (hardcover) zou beginnen het makkelijker zou zijn.

Avatar verzamelcomic

Avatar - The last airbenderIk ben heel erg fan van de Avatar – The last Airbender serie en daarvan zijn na de tv-serie comics verschenen. Op de Antwerpen Boekenbeurs zag ik een verzamelalbum liggen. Onbetaalbaar natuurlijk, maar wat zou ik zeg graag in een keer allemaal hebben. Niet al die losse comics, maar een groot boek met alles compleet. My wish!

Starters & Enders

Hardcover van Starters en Enders. Ook deze is in een bundel paperback verschenen, maar ik wil ze graag los van elkaar in een hardcover hebben staan.

Hunger Games

Ik heb de Hunger Games boeken niet. Mijn zusje wel. Dus ik wil ze 😉 Deze staat dus laag op mijn lijstje omdat ik de boeken al gelezen heb en ik ze wel kan lenen van jan en alleman. Maar het liefst dus toch in mijn eigen boekenkast in een mooie boxset of in hardcover.

Welke boeken wil jij nog stiekem wel hebben?

11 reacties:

  1. Ik zal het onthouden voor je verjaardag! 🙂

  2. Mijn verlanglijstje is vrij kort maar het zijn allemaal aanvullingen op series die ik al heb. Zo zou ik heel graag De geheimen van de Nar van Robin Hobb in Hardcover willen toevoegen want, die is net uit en dat is de enige die nog niet bij mij in de kast staat. De triomf van de Dwergen van Markus Heitz die dit jaar uitgekomen is. Tot slot heb ik een boek op mijn verlanglijst staan die nog niet uit is: De verborgen universiteit deel 3 De stad van de Alchemist van Natalie Koch. Volgens Bol.com is dit boek op 09-02-2016 beschikbaar en ik kijk daar nu al naar uit.

  3. Ik ben nog erg benieuwd naar Grensgangers van Aline Sax en ook de boeken van Paolo Giordano staan op mijn lijstje (van hem las ik al De eenzaamheid van de priemgetallen en ook Het zwart en het zilver, echte aanraders).

  4. Ooit heb ik een super mooie box gezien van de Twillight serie, deze heb ik laten staan omdat ik ze allemaal had. Goed gelezen, had, want ik heb er 1 nooit meer terug gezien na uitlenen. Nu baal ik zo dat ik die box nooit heb gekocht.

    • Wauw dat is wel heel erg zuur. Ik heb er zo ook een aantal boeken die ik weer wil hebben, omdat ik ze na het uitlenen niet meer terug kreeg. Ontzettend balen 🙁

  5. Mooie boeken heb je op je lijstje staan! De boeken van Sarah J. Maas wil ik ook een keer helemaal compleet hebben in hardcover, het lijken me erg toffe boeken! De illustrated edition van Harry Potter en die editie van Alice in Wonderland zijn beide super mooi!

  6. Oeeehh die versie van Alice in Wonderland is echt fantastisch!

  7. Hey dit lijkt bijna mijn verlanglijstje,ik wil zowiezo hardcovers en de illustraties versies Harry Potter en nu na dit ook Avatar en de andere…oeps we moeten Lotto winnen… Een fantastische verjaardag en hopelijk kan je wat boeken van dit verlanglijstje schrappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *