Deze week staat het element water centraal in de Top Ten on Thursday. De vorige keer dat er een element centraal stond besloot ik maar over één boek te vertellen. Nu wil ik wel meerdere boeken noemen, maar ik merk al meteen dat dit lastig is. Een boek draait immers nooit om maar een ding. Hier toch een rijtje met boeken waar ik aan denk als ik denk aan water in boeken.

Het verbond van de bliksems

Aan de titel is niet meteen te zien dat dit boek iets met water te maken heeft. Ik ben al vanaf haar eerste boek fan van Isabel Hoving. Ik kan dan ook niet wachten totdat ik het boek De een na laatste dood van het meisje Capone in handen heb. Het verbond van de bliksems gaat onder andere over een meisje met een waterelement, waardoor ze in een huis vol water leeft. Erg intrigerend. Isabel Hoving - De een na laatste dood van het meisje capone

De een na laatste dood van het meisje Capone

Ja ik noemde het al, maar door de voorkant van dit boek moet ik meteen ook aan water denken.

De weg van de wind

Deel twee in de Daalmark-boeken. Officieel een jeugdserie maar ik heb hem herlezen afgelopen maand en vond het nog steeds fantastisch. In dit boek staat de zee centraal.

Frozen

Ik ben net in dit boek begonnen en ja water staat hier zeker centraal. De hele wereld is namelijk bevroren! Het boek werd geschreven door Melissa De La Cruz en Chialel Johnston. De La Cruz ken je misschien van het boek Dwaaleiland die afgelopen jaar verscheen.

De boeken van Oran

Ook hierin staan elementen centraal, waarvan er een water is. De meisjes in deze boeken bezitten elk een element en natuurlijk is water erg intrigerend.

De stem van de Zee

Een boek van Storm Publishers en geschreven door Mara Li. Ik ben vooral geïntrigeerd door de cliffhanger aan het einde van boek 2 – yes ik heb boek 2 al kunnen lezen door mijn stage bij Storm. Dus kom maar op met het einde!

Nevelen van Avalon

Ook dit boek heb ik al meerdere keren in een TTT genoemd. Toch is het wederom het herhalen waard, want dit boek speelt zich deels op een eiland af en water speelt daarin een centrale rol.

Abarat

Een boek van Clive Barker met allemaal mooie prenten in het boek. Hij schildert de prenten zelf en het zijn dan ook gigantische portretten. Jammer genoeg is het derde deel nog steeds niet uit 🙁 Abarat bestaat uit twaalf eilanden en de hoofdpersonages reizen van eiland naar eiland!

Clive Barker - Abarat

Zout van de zee

Een toekomstvoorspelling. In mei zal het boek Zout van de zee verschijnen bij Luitingh-Sijthoff. Ik ben persoonlijk niet erg voorstander van het omslag, maar omdat ik hier veel mee bezig ben moet ik toch meteen aan het boek denken bij het element water.

Een Frozen Hart

Nog een boek dat nog moet uitkomen. Een Frozen Hart is een hervertelling van het Frozen verhaal en mijn guilty pleasure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *