Hoi lieve lezers en welkom terug op Bookstruck.nl! Of eigenlijk mag ik mezelf wel terug verwelkomen. Het duurde allemaal wat langer dan verwacht maar vanaf deze week wil ik weer gaan bloggen. Dus bereid je voor op artikelen, recensies en Freya fanblogs, want I am back! In deze blog wil ik jullie graag een recap geven van de afgelopen twee maanden. De komende tijd zul je waarschijnlijk wat langere blogs lezen over mijn avonturen, maar hier alvast een kort overzichtje. Veel leesplezier!

pumpkin

Thesis

In 2010 begon ik aan een master Boekwetenschap en Handschriftenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Nee het is niet schandalig dat je hier nog nooit van hebt gehoord, want het is een kleine studie die slechts een paar jaar nu bestaat. Misschien ken je wel de studie Redacteur/Editor. Nou Boekwetenschap wordt door het voormalig hoofd van de master Redacteur/Editor vormgegeven, dus ik heb veel vakken samen met deze collega boeklovers mogen volgen. Binnen de studie zijn verschillende studiepaden. Ik volgde het pad Cultureel ondernemen in het boekenvak, waarbij ik met een economische inslag naar het boekenvak heb gekeken. Om terug te komen op de naam van de studie: ik heb niks met handschriften gedaan. Helaas. De studie duurt officieel een jaar, maar ik deed hier iets meer dan twee jaar over. Daarbinnen volgde ik stage bij Storm Publishers en Luitingh Sijthoff. De kroon op de studie is natuurlijk de masterthesis en die ronde ik de afgelopen maanden af.

paper-3

Het afgelopen halfjaar heb ik mij bovenop die masterthesis gestort. Dat was ook nodig, want ik wilde wel eens mijn diploma hebben zodat ik ook heftig kon gaan solliciteren. Zonder diploma is dat toch wat vreemd. ‘Ja ik wil de baan, maar ik moet nog afstuderen…’ Nou als ik op die manier een baan had gekregen, dan was die thesis over 10 jaar nog niet af geweest! Ik koos anderhalf jaar geleden voor het onderwerp ‘De effecten van een genrefocus op young adult op lezersgroepen in de boekhandel’. Ja dat is een hele mond vol! In het kort: ik heb gekeken hoe ouderen en jongeren in de boekhandel staan en of een genrefocus op young adult in de boekhandel ervoor kan zorgen dat er lezersgroepen worden afgestoten.

In april, mei en juni schreef ik mijn theorie voor deze thesis. In de zomermaanden interviewde ik zestien kandidaten en in september moest ik alle verzamelde gegevens in een conclusie proppen. Eigenlijk had ik het laatste al in de zomer willen doen, maar het bleek lastiger dan gedacht om respondenten te vinden. Daardoor liep ik uit. Ik kreeg echter wel te horen dat de diploma-uitreiking zou plaatsvinden op 15 november. Dat betekende dat ik mijn verdediging voor 1 november moest doen en dat mijn thesis daarvoor moest zijn ingeleverd. Mijn deadline was dus midden oktober. En ja hoor ik heb het gered! Met veel zwoegen leverde ik op 21 oktober mijn thesis in. Vorige week werd ik vervolgens beoordeeld met een 8 voor het eindproduct. Ik ben zooo blij nu!

Sarah J. Maas

De afgelopen maanden was ik niet alleen druk met mijn thesis. Ik had in juni al een ticket gekocht voor een signeerevenement van Sarah J. Maas in Londen! Dus begin oktober moest ik daar heen. Ik had eigenlijk hiervoor mijn thesis af willen hebben, maar helaas dat lukte niet helemaal. Toch heb ik drie heerlijke dagen in Londen doorgebracht met lieve boekvriendinnetjes. Ik heb heerlijk rondgezworven en de rust gekregen die ik nodig had voor de laatste afronding. En natuurlijk ontmoette ik Sarah J. Maas! Haha all the fanvibes!!! Het was echt ongelofelijk leuk! Later vertel ik jullie meer hierover.

sarah-books

Werk?

Nu ik afgestudeerd ben, is het tijd om te gaan werken. De banenmarkt is natuurlijk heel erg crappy dus ik zag het al voor me: dat wordt een halfjaar in de klantenservice werken voordat ik ook maar iets vind dat een beetje aan mijn wensen voldoet. Lucky bastard me, was echter lucky. Ja hoor: ik heb een baan! Haha! Ik zit nog in de proefperiode, dus ik vertel er nog niet te veel over. Maar ik werk nu 3 dagen in de week in het boekbedrijf. Dat betekent dat ik gelukkig nog even rustig kan bijkomen van de thesisstress, maar dat ik toch financiële zekerheid heb. En best of all: Ik heb een baan in het BOEKENVAK!

Houd Bookstruck.nl in de gaten voor meer updates! Binnenkort namelijk meer over bovenstaande onderwerpen, de elf boeken die ik las de afgelopen twee maanden en natuurlijk het eenjarig bestaan van Bookstruck!

6 reacties:

  1. Gefeliciteerd en welkom terug!

  2. Welkom terug!!

  3. Leuk dat je weer gaat bloggen, en lekker dat je een baan hebt! 😀

  4. Ik ben ontzettend trots!! 🙂

  5. Wat fijn dat je zo snel een baan gevonden hebt! Ik ben benieuwd naar al je blogs die weer gaan komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *