Kennen jullie het concept van een adventskalender? Vast wel! Elke dag van de maand december krijg je dan een cadeautje. Ik ken ze vooral van mijn kindertijd dat je van die chocolaatjes uit zo’n kalender haalde. Ik vond de chocola in het geheel niet lekker, maar toch leuk! Nou organiseert Emmy van Zonenmaan.net elk jaar een adventskalender speciaal voor boeklezers! En aangezien ze zoveel cadeautjes weg te geven heeft, mocht ik er ook eentje voor jullie beschikbaar stellen. Lees snel verder over hoe je kansmaakt. Witte Gaten 2

Niels is een stille, hoogbegaafde jongen, meneer Bergmans een oude briljante astronoom die een kluizenaarsbestaan leidt. Als deze twee einzelgängers elkaar ontmoeten, ontstaat een vriendschap waarin beiden elkaar inspireren tot bijzondere inzichten over de kosmos en het leven.

Maar dan doet meneer Bergmans iets prachtigs, iets onvergetelijks, iets waaruit blijkt dat hij van Niels  houdt alsof hij zijn eigen zoon is, Iets wat hun beider levens op zijn grondvesten laat schudden…

Witte gaten is een ode aan de verwondering en de eeuwige vriendschap.

Klinkt goed toch? Witte gaten is het tweede Young Adult-boek van Bottinga en verscheen afgelopen november. Gloednieuw dus! Bottinga’s boeken verschijnen bij uitgeverij Lemniscaat die zodoende een exemplaar voor deze winactie heeft beschikbaar gesteld. Heel erg bedankt hiervoor!

Wat moet je doen om kans te maken? Nou dat is heel simpel!

 1. Volg bookstruck.nl op twitter, facebook, instagram of stuur een snapchat naar bookstruck
 2. Vermeld hieronder in een reactie op welke mediums je bookstruck.nl volgt
 3. Beantwoord de vraag: wie is jouw ongebruikelijk vriend? Dus van wie verwachten mensen niet meteen dat dat jouw vriend is, maar is desondanks erg belangrijk voor je?

Om de vraag zelf maar te beantwoorden. Ik ben dikke vriendinnen met de vrouw die bij mijn ouders thuis schoonmaakt. Ze is op de hoogte van al mijn problemen en is daarin een grote steun. Dat kan ik dan ook zeer waarderen.

De winnaar van deze actie wordt op 30 december bekend gemaakt. Je hebt dus een week de tijd om mee te doen!

De winnaar van deze winactie is geworden: Marcia!

Gefeliciteerd! Stuur je je adresgegevens naar info@bookstruck.nl? Dan zorg ik dat het boek naar je toe komt. En doe de Marokkaanse bakker de groeten!

19 reacties:

 1. Ik volg je via Facebook en zal je ook via Bloglovin volgen! Ongebruikelijke vriend… Een meisje uit mijn klas en ik zijn precies elkaars tegenovergestelde, maar we zijn de beste vrienden! Ik doe mee!

 2. Ik volg je op Twitter, Facebook en Instagram. Snapchat lukte niet, maar daar ben ik dan ook een noob in haha. Mijn “ongebruikelijke vriendin” is mijn beste vriendin. Op sommige vlakken begrijpen we elkaar helemaal. Zo hebben we dezelfde humor, maar op andere vlakken zijn we totaal verschillend. Zij laat mij soms de dingen op een andere andere manier zien die ik zelf niet zou kunnen bedenken.

 3. Ik volg je op facebook en op bloglovin met veel plezier. Graag doe ik mee aan deze winactie, het lijkt me een mooi boek. Mijn ongebruikelijke vriend is mijn buurvrouw. Eerst waren we gewoon buren en spreek je elkaar af en toe en met verjaardagen ga je bij elkaar op visite maar door persoonlijke omstandigheden is er een hele goede band ontstaan en staan we altijd voor elkaar klaar en kunnen we goed met elkaar praten, samen lachen en samen huilen.

 4. Ik doe graag mee en volg je op fb

 5. Ik volg je op instagram! Mijn ongebruikelijke vriend is een jongen die vroeger in mijn eigen mentorklas zat, vlak na de diplomauitreiking uit de kast kwam en niet alleen vrienden met mij werd maar ook met mijn zus en mijn huisgenoot/beste vriendin, die lesbisch zijn. Tegenwoordig zijn we met z’n vieren (en aanhang) een heel hecht clubje. Mitchell is de jongste van de club en ik de oudste. Als ik mensen vertel dat hij vroeger een leerling van me was, kijken ze heel raar op!

 6. Ik volg je op Facebook,Twitter,Instagram en Bloglovin en vind je posts super.Snapshot kan ik niet aan uit maar misschien zoek ik het wel eens op…
  Mijn ongebruikelijke vriend zijn toch weer boeken…het zijn namelijk boeken over psychologie en zelfhulp …
  Wat velen van mij niet weten is dat ik uit deze boeken vaak steun en advies haal…En in het echte leven de telefoon wanneer ik mijn beste vrienden hoor….En nu nu ik herstel van een operatie alle mensen die mij persoonlijk komen bezoeken…Zij zijn mijn boost nu…En als rare vriend het bos wat mij kracht en rust geeft en….

 7. Mijn ongebruikelijke vriend is de bakker vlakbij mijn oude huis. Ik heb twee jaar in het Rabot gewoond – de multiculturele buurt van Gent – en raakte hier vanaf dag één bevriend met vele van mijn buren. Zo ging ik een keer uit eten met mijn Algerijnse overbuurman van 38 (maar ik had achteraf wel het idee dat hij dacht dat het een date was :P) en werd ik spontaan door de Marokkaanse buren uitgenodigd voor het avondeten. Maar met de Turkse bakkersfamilie kreeg ik een heel speciale band. Minstens één keer per week kwam ik daar mijn brood halen en praatten we over het leven. Hoe het me beviel in België, hoe het met mijn studie ging en welke evenementen er te beleven waren in de buurt. Maar ook hoe het met de bakker en al zijn kinderen ging. Dit was het adres waar ik kon klagen als een examen slecht ging of waar ik kwam trakteren op mijn verjaardag. Nu ik aan de andere kant van Gent woon – zo’n 20 minuutjes fietsen – probeer ik nog minstens één keer per maand mijn favoriete bakker te bezoeken. Om een praatje te maken, maar ook omdat ik hun heerlijke taarten, Turkse pizza’s en verse broden enorm mis <3

  Ik volg je via twitter, instagram en bloglovin 🙂

 8. Mijn meest ongebruikelijke vriend is mijn oom van 63. Ik ben zelf 33, getrouwd, ga naar rockconcerten, festivals, heb piercings en tattoos en hou van stoere kleding en rockabilly-kleding en ik ben nogal luidruchtig.
  Mijn oom is een eeuwige vrijgezel, verlegen, zijn leven draait voornamelijk om voetbal en heel af en toe gaat hij eens naar een bruin cafeetje.
  Toch zijn we echte maatjes. Ik kook regelmatig voor hem, hij komt elke week wel binnenwandelen en als ik bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet, gaat hij met me mee. We kletsen over van alles en nog wat en hebben altijd lol samen. Ik kan altijd alles tegen hem vertellen, zonder dat hij me daarna raar aankijkt.

  Ik volg via BL, Twitter (@paramara1982), FB (Tamara Mara Großmaul) en Instagram (paramara1982)

 9. Suzan van de Vendel

  Ik volg je nu op fb.Mijn ongebruikelijke vrienden zijn mijn 2 Berner senners.Van hen ontvang ik dagelijks onvoorwaardelijke liefde en trouw.

 10. Op dit moment heb ik niet specifiek 1 ongebruikelijke vriend, door de jaren heen heb ik er wel meerdere gehad. Ik kan namelijk heel erg goed overweg met mensen uit de heavy metalscene, de echte die-hards dus. Tot een paar jaar geleden was ik met een van hen erg goed bevriend maar door veranderende levens en door verhuizing ver weg is het contact helaas minder geworden. Maar bij veel mensen zakte de mond letterlijk open van verbazing als ze hoorden dat wij vrienden waren. Wat nog het geval is als ik zeg dat ik me thuis voel tussen de hardrockers onder ons.

 11. Ik volg bookstruck.nl op twitter.
  Mijn ongebruikelijke vriend(in) is mijn zus! Vroeger hadden we vaak ruzie, maar nu kunnen we het heel goed met elkaar vinden.

 12. Wat versta je onder een ongebruikelijke vriend? Ik kan er niet een noemen. Iedereen heeft iets waardoor je bevriend kunt zijn met die persoon, hoe ongebruikelijk dat ook lijkt!
  Ik volg je op FB.

 13. Ik heb heel veel vrienden waarvan anderen niet begrijpen hoe het kan dat het zo goed klikt tussen ons. Ik heb dan ook een heel uiteenlopende vriendengroep.

  Ik volg je op Facebook, Twitter en Bloglovin.

 14. Ik volg je opfacebook, twitter en bloglovin.

  Ik zie mijn buurvrouw als mijn vriend, ook al ben ik nog nooit bij haar op visite geweest. Ik leef heel erg met haar mee, omdat ze geen man meer heeft. En ik ben altijd heel erg bezorgd als ik haar een paar dagen niet zie. En al de kleine dingen die ze voor mij doet, betekenen heel veel voor mij!

 15. Anita te Gussinklo

  Wat een mooie cover heeft dit boek.
  Ik doe graag mee en volg je via Facebook & Twitter.
  Mijn ongebruikelijke vriend is mijn oudste zus.

 16. Kim Milkyway

  Ik volg je op Bloglovin en Facebook.

  Wat een moeilijke vraag.. Ik heb niet echt een hele ongebruikelijke vriend(in). Hoewel mijn beste vriendin en ik best wel tegenpolen zijn. Zo zouden we bijvoorbeeld nooit verliefd worden op dezelfde jongen. De jongens die ik leuk vind, vind zij niets en vice versa. Dat is een voordeel want we hoeven nooit ruzie te maken over jongens, maar er zijn ook verschillen die nadelen hebben. Zo houden we ook beide van boeken lezen. Zij haalt vrijwel alle boeken die ze leest uit de bieb terwijl ik zonder moeite een hele trolley vol gooi bij het boekenfestijn. Van games houden we ook allebei maar dat wel totaal verschillende games. Dat zijn enkele voorbeelden waarin we verschillen. We hebben ook weleens ruzie, maar gelukkig praten we dat altijd weer uit. Ik denk dat onze vriendschap daarom zo goed blijft.

  We hebben het ook heel erg gezellig. Zo nu en dan gaan we een dagje winkelen en we spreken elkaar bijna iedere dag op Facebook. Als er iets is kan ik altijd met mijn verhaal bij haar terecht en andersom natuurlijk ook. Zo heb ik een paar jaar geleden toen ik depressief was ook heel veel aan haar gehad en een half jaar geleden toen het uit ging tussen mij en mijn vriend na 4,5 jaar. Het belangrijkste aan vriendschap is dat je elkaar kun vertrouwen, dat je overal over kunt praten, dat je irritaties kunt uitpraten en dat je elkaar door dik en dun kunt steunen en dat heb ik bij haar.

  Ik heb haar vorige week trouwens goed weten te verassen. Zonder iets te laten merken kocht ik voor haar een horloge ketting van The Vampire Dairies. Ze was heel erg verast toen hij uiteindelijk bij haar aankwam. Ik kreeg direct een smsje met ‘heb jij me iets gestuurd’. Ze was er echt heel blij mee want ze wilde al heel hele tijd een horloge ketting.
  Net voor de Kerst (was de 24ste) kreeg ik ineens een envelop binnen. Dit keer had ze mij iets gestuurd en dat was een horloge ketting van The Hunger Games. Waar ik ook heel erg blij mee ben. Ik heb niet zoveel vrienden, maar ik ben zuinig op de vrienden die ik heb.

 17. Ik doe graag mee!
  Mijn ongebruikelijke vriend.. hmm, iemand van vroeger waar ik een lange tijd mee ben omgegaan.
  Ik volg op facebook; zoe louwerse

  liefs, Zoë

 18. Baseball14Lover

  Graag doe ik mee, volg op twitter.
  Moeilijke vraag, geen van mijn vrienden is echt ongebruikelijk, iedereen heeft iets eigens en unieks, wat meer inhoud aan je vriendschap geeft. Eigenlijk is iedere vriendschap ongebruikelijk, want vriendschap is niet vanzelfsprekend, je moet er beide aan werken.

 19. Leuke vraag, maar hoe ga ik die beantwoorden. Ik heb verschillende soorten vrienden en ook op verschillende manieren leren kennen. Een vriend heb ik ontmoet doordat hij voor mij in het appartement woonde waar ik nu in woon, hij is toen ik erin kwam naar een andere stad verhuisd, we hebben sporadisch contact gehouden en hij is nu een van mijn beste vrienden en zeer belangrijk voor mij. Nogal een ongebruikelijke manier om bevriend te raken.
  Ik volg je op FB (eigen naam) en op twitter en Instagram (@)TurtleBookwurm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *