Vorig jaar adviseerde een vriendin van me een aantal chicklits aan. Beter nog, ik mocht ze meteen meenemen om te lezen! Nou daar zeg ik geen nee tegen, dus ik nam ze mee en vervolgens lagen de boeken een jaar lang in mijn kast… Ja. Uhm. Sorry. Mijn to be read lijst is echt mega! Maar nu het een jaar geleden is dat ik de boeken ophaalde, wou ik ze wel eens een keer teruggeven. Daarom dat ik in mijn eerste vrije momentje nadat ik mijn thesis inleverde ik het eerste boek van de serie oppakte. Ja hoor, Freya las chicklit en dan nog eens van de chicklitkoningin van Nederland: Chantal van Gastel! Hierbij de wrap up van wat ik van haar Zwaar-serie vond!

Zwaar verliefd

zwaar-verliefdDierenarts Isa is een beetje socially awkward tegenover mannen en erg onzeker over haar gewicht. Wanneer ze als een blok valt voor een van de eigenaren van haar patiënten, vindt ze zijn aandacht dan ook te mooi om waar te zijn. Zwaar verliefd  volgt een aantal traditionele chicklit-verhaallijnen. Natuurlijk wordt het onzekere meisje verliefd op een man die way out of haar league lijkt te zijn. Het hele verhaal draait om deze onzekerheid. Afvallen is een van de hoogste prioriteiten van Isa en dat wordt iets te veel doorgetrokken. Ik wachtte persoonlijk op het moment dat ze anorexia zou krijgen. Gelukkig kwam het niet zover. Het heen en weer geflirt tussen Isa en Ruben is eigenlijk zeer aandoenlijk. Het stelletje heeft een grote gunfactor en het is dan ook mooi dat alles op het einde op zijn pootjes terecht komt. Ook kan ik de rol van de vriendinnen van Isa zeer waarderen. Een gezellig verhaal voor lekker tussendoor.

 

zwaar-beproefdZwaar beproefd

Dit boek was zeker het heftigste boek van de serie. De controlezucht van Isa begint haar parten te spelen. Wanneer dan ook nog eens spanning tussen Ruben en Isa ontstaat, omdat Isa’s nieuwe collega Hugo een oogje op haar heeft, knapt de relatie. Ik vond het fijn dat dit deel onverwachter verliep. Er waren meer onzekerheden, meer spanningen en dit was zeer realistisch. Relaties lopen nou eenmaal niet over roosjes en Isa haar gedrag was zeker niet op langere termijn vol te houden. Het was fijn dat Isa haar eigen kracht ontdekte en daarmee de fundering legde voor een lange termijn relatie. Wederom geven de vriendinnen van Isa een fijn evenwicht. Niet alleen zijn zij een steun voor Isa, maar ze hebben ook lekker hun eigen karakters en levens. Het beste boek in de serie!

Zwaar verguld

zwaar-verguldJaaa Isa en Ruben gaan trouwen, maar natuurlijk moet daar veel voor geregeld worden. Daarnaast wil Isa niet echt met de huwelijksvoorbereidingen bezig zijn omdat er complicaties zijn met het kindje van haar vriendin Floor. Mijn grootste irritatie aan dit boek was, dat Isa niet standvastig achter haar eigen huwelijksplannen bleef staan. Ja natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je trouwt met de liefde van je leven, maar het is nog steeds jouw huwelijk. Het was voor mij echt een verschrikking dat ze overal mee akkoord ging. Ik was dan ook heel blij met de epiloog die uit Rubens! oogpunt werd beschreven. Alles slingerde wat heen en weer in dit boek. Ondanks dat het vermakelijk was, werd dit niet de knalafsluiter die het had moeten wezen. Kleine positieve elementen zoals de verloren broer van Ruben en de beslissingen van Daphne en Stein maakten het boek toch verkropbaar.

Conclusie

Ik vond deel twee van de serie écht het beste deel. Dat boek krijgt van mij 3,5 sterren. De andere twee beide 3. Vond ik het vermakelijk: yes! Ga ik nu actief chicklit lezen: nee. Lekker voor tussendoor, maar ik heb leukere romantische verhalen in fantasyboeken gelezen.. dus chicklit heeft nog niet een meerwaarde voor me. Maar nu ik boeken van Chantal heb gelezen, wil ik ook graag Lisette Jonkman eens proberen! En natuurlijk een keer beginnen in de Jill Mansells die al jaren in mijn kast liggen! Geslaagd proefje in een ander genre dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *